Bu Yaya Geçidinden Salyangoz Geçiyor

Türkiye'nin ilk "sakin şŸehri" Seferihisar'da, "Sakin şžehir (Cittaslow)" logosundaki salyangoz figürünün üç boyutlu çiziminin yer aldığŸı yaya geçidi yapıldığŸı bildirildi.

Seferihisar Belediyesinin açıklamasına göre, SığŸacık 80. Yıl Cumhuriyet İlköğŸretim Okulu önüne, çocukların yaya geçidi kullanımını artırmak hem de okul önlerinde kazaların yaşŸanmasını engellemek amacıyla yapılan, üç boyutlu çizilen salyangoz figürünün yer aldığŸı yaya geçidi, öğŸrencilerin büyük ilgisini çekti.
Belediye BaşŸkanı Tunç Soyer, trafikte en hassas olunması gereken yerlerin başŸında, okul önlerinin geldiğŸini belirterek, şŸunları kaydetti:
"LJocuklar, okula giderken arkadaşŸlarıyla büyük heyecanla her yerden karşŸıya geçebiliyor. LJocukların yaya geçidi kullanmalarını artırmak hem de turistik açıdan çok önemli yer olan SığŸacık ve kale girişŸi öncesi Sakin şžehrin sevimli logosunu koyarak, güzellik katmak istedik. Bu projeyi gerçekleşŸtirmemizi sağŸlayan Hazal YeşŸilçam ve İzmir Pans ekibine teşŸekkür ediyorum."
Açıklamada, üç boyutlu figürlerin, sadece yaya geçidinden geçenlerce görülebileceğŸi bildirildi.

 
Kaynak: AA