Başkan Tütüncü Varsak’ta Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde Varsaklılara bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Başkan Tütüncü Varsak’ta Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Kepez Belediyesi şehir planlamacıları, imar uzmanları, meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Kadın Kolları Başkanı Fatma Tutan ile birlikte Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde Varsaklılara bilgilendirme toplantısı düzenleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, muhtarlar ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Toplantıda vatandaşın ilgilendiği parsellerin imar planındaki yerinin sahneye yansıtılmasıyla birlikte, şehir planlamacıları tarafından bilgilendirmeler yapılırken, soruları da yanıtlandı.

İmar sorununun çözülüp yatırımların tamamlanmasıyla Varsak’ın değerinin artacağını dile getiren Başkan Tütüncü, “İmarı, alt ve üst yapısı bitmiş Ahatlı, Kültür, Yenidoğan Mahalleleri nasıl belli bir kesimin tercih yeri olduysa, Varsak’ta 3- 4 yıl sonra tercih yeri olacak. Biz bunu başaracağız” diye konuştu.

Varsak’a yol, park gibi hizmetleri getirebilmek için öncelikle imar sorunlarını çözmek için kolları sıvadıklarını anlatan Başkan Tütüncü, 1/5000 ile 1/1000’lik imar planları arasındaki farklılıklar, 3 tane imar planlarının farklı zamanlarda yapılmasıyla aradaki uyuşmazlıkları kaldırmak için çalıştıklarını söyledi.

Dere yatağı, kent merkezi gibi problemleri ortadan kaldırdıklarını belirten Başkan Tütüncü, “Büyükşehir ile Kepez Belediyesi bürokratları imarı masaya yatırdı. Bunların çözümü noktasında önemli adımlar attık” dedi.

Kamu yararı ve toprak kurulu kararları alınan yerlere 2B’den dolayı Zeytinlik Mahallesi’nde yaklaşık 400 hektarlık bir alanı raporların içine dahil edemedikleri söyleyen Tütüncü, şunları kaydetti:
“Şimdi 25 bin ve 5 binlik planlarda revizyonları kaldırıp, burada sizlerin beklediği gibi yapılaşma ve imarı gerçekleştirebilmek için 400 hektarlık alanı da kamu yararıyla ve toprak kurulu kararıyla bütün bir planlamaya dahil edeceğiz. Onunla ilgili meclisimizde ilgili kararlar alındı. Şu an Tarım Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nda Toprak Kurulu Kararları ve Kamu Yararları kararıyla ilgili girişim başladı.

Süreç devam ediyor. Bu yıl içerisinde artık revizyon alanlarını Varsak’ın tarihinden kaldırıyoruz.”
Başkan Tütüncü, yatırımları ise, “Antalya Büyükşehir Belediye’nin raylı sistemi etabı, Varsak'tan başlayıp Sakarya Bulvarı’ndan devam edip Otogar'a kadar gidecek. Buradan Meydan’a ulaşıp, havalimanı-Aksu-Expo’ya kadar gidilebilecek. Yani Varsak’tan binen vatandaşımız isterse EXPO’ya kadar gidebilecek. Antalya’ya 4’üncü şehir girişi Varsak’tan olacak. Hamza Taş Bulvarı’nın, 1’inci etabında sıcak asfalt, orta refüj ve kaldırım çalışmasının tamamlandı. Yol, kent merkezi ile bağlantıyı sağlayan Varsak Süleyman Demirel Bulvarı ile Antalya-Burdur çevre yoluna ulaşımı sağlayan Kirişçiler yolu arasında hizmet verecek. 7-8 ay boyunca belediyenin neredeyse bütün araç ve gereçleri orada 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli 5 kilometrelik yolu açtık. Güzel bir kavşak, sıcak asfalt ve refüj çalışmalarıyla güzel bir kent girişinin birinci etabı tamamlandı. 2’nci etap ise yaklaşık 7 kilometre olacak. İmar plan tadilatını Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçirdik. Kepezüstü’nden, Alanya’dan ve Kemer’den şehre giriş varsa, burası da 4’ncü şehre giriş noktası olacak. Bu da Varsak’a çok önemli bir değer getiriyor” şeklinde sıraladı.
Kaynak: İHA