Bilim Festivali 13 Nisan'da Başlayacak
Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Kulübü, Tarih Kulübü, İşletme ve Ekonomi Kulübü, Felsefe Kulübü, Müzik Kulübü, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kulübü ve Bilgisayar Kulübü olarak düzenlenecek Bilim Festivali, 13 Nisan tarihinde başlayacak.
Anadolu Üniversitesi’nde 2009 yılından beri Bilim ve Teknoloji Kulübü’nün gerçekleştirdiği Bilim Şenliği olarak gerçekleştirilen etkinlik, bu sene Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri’de içine katarak yelpazesini genişletiyor. 13 Nisan’dan 22 Nisan’a kadar sürecek olan festival ile ilgili ilk olarak açıklamalarda bulunan Bilim ve Teknoloji Kulubü adına Volkan Cırık, Anadolu Üniversitesi’nde 2009 yılında kulüpleri tarafından başlatılan Bilim Şenliği’nin 5 kez gerçekleştirildiğini hatırlattı. Cırık, “Bundan önceki yapılan bütün etkinliklerde Fen Bilimleri’ni kapsayan bir etkinlik oluyordu. Fakat ismini Bilim Festivali olarak değiştirdiğimiz bu festivalde Sosyal Bilimleri’de katmak ve ufkumuzu genişletmek istedik. Bu festivali yapma amacımız; YÖK’ün son yıllarda Fen Fakültelerini kapatmak istemesi ve üniversitelerde ezbere dayalı eğitim sisteminden uzaklaşarak üniversitelilere bilimsel eğitim verilmesinin sağlanması amaçlarımızdır” dedi.
Felsefe Kulübü adına açıklama yapan Irmak Çakmaklıoğlulları, “Bilim ve felsefenin ayrı tutulup her ikisinin de görmezden gelindiği, içlerinin boşaltıldığı, eğitimin bilimden uzaklaştırıldığı günler yaşıyoruz. Edebiyat Fakültesi’nde yer alan Sosyoloji, Felsefe gibi bölümlerin kapatılmaya çalışıldığı bu dönemde bizlerde Felsefe Kulübü olarak bilim ve felsefenin farklı ve benzer yönlerini “Bilim ve Felsefe: Farkları ve İlişkileri” konusunu Bilim Festivali’nde anlatma fırsatını bulacağız” ifadelerini kullandı.
İşletme ve Ekonomi Kulübü adına ise Selda Yanıkel, “İşletme ve Ekonomi Kulübü olarak geçen dönem düzenlediğimiz “İktisada Çıkış Vakti” etkinliğimiz gibi sponsorsuz ve ücretsiz olarak düzenlenecek olan Bilim Festivali’ne Bilim ve Teknoloji Kulübü’nün çağrısıyla bu festivale biz de katılmak istedik. Bilim Festivali’nde yer alma sebeplerimiz; işletme, iktisat ve diğer fakültelerdeki bölümlerin bilim üreten bir yer halinden çıkıp sermayeye hizmet eden etkinliklere karşı olmamız ve fakültemizde bilimsel eğitimi savunmamızdır. Ayrıca etkinliğin ücretsiz ve şirketler sponsorluğunda olmaması biz bilimi savunanlar için ayrı bir önem taşıyor” diye konuştu.
Tarih Kulübü adına da Soner Türkyılmaz, şunları kaydetti:
“Bilim ve Teknoloji Kulübü’nün 2009’dan beri gerçekleştirmiş olduğu ve Fen Bilimleri’ni kapsayan şenliğin daha da genişletilerek Sosyal Bilimleri’de kapsayan bu Bilim Festival’de biz de Tarih Kulübü olarak yer almak istedik. Bu festivalin içeriği geçmiş senelerde yapılan tüm etkinliklerden daha zengin bir içeriğe sahip olacak. Bizim bu festivalde yer almak isteme amacımız; Sosyal Bilimleri tartıştırabilmek, son zamanlarda herkesin bildiği gibi piyasanın, sermayenin çıkarlarına uyuşmayan fakültelerin kapatılması, örneğin Edebiyat Fakültesi gibi fakültelerin kapatılması, söz konusuyken Sosyal Bilimleri tartışmak ve bilim tarihi hakkında tartışmak için katılmak istedik.”