Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne 14 Yeni Araç Alındı

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 14 adet hizmet aracı düzenlenen tören ile hizmete sunuldu.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne 14 Yeni Araç Alındı

Adıyaman Valiliğiabahçesinde yeni alınan araçların anahtar teslim töreni düzenlendi.

3 Adet otomobil, 6 adet hafif ticari araç, 1 adet minibüs, 1 adet yarım otobüs, 1 adet kamyonet, 1 adet çekici, 1 adet motosiklet olmak üzere toplam 14 adet araç hizmete sunuldu. Araçlar İl Özel İdaresi ile Güvenlik Hizmetleri Destekleme Derneği tarafından alınarak, Emniyet Müdürlüğü’ne bağışlandı.

Minibüs Adıyaman Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yeni kurulan Su Altı Grup Amirliği’nin dalgıç ekipleri tarafından kullanılacak.

Düzenlenen anahtar teslim törenine Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Jandarma Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan ve kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, araç takviyeleriyle hizmet kalitesinin artacağına işaret ederek, “Halkımızın yüzde 80’ine hizmet veren Türk Polis Teşkilatı, vatandaşın huzur ve güvenliği için insan hakları ve hukuken üstünlüğünü temel alan bir anlayışla güvenlik alanındaki gelişmeleri dikkatle inceleyerek insan hakları ve hukukun üstünlüğü prensiplerini içine alan fonksiyonel bir anlayışla sonuca ulaşmak, en önemli hedeflerimizden birisidir.

Bu doğrultuda Emniyet Müdürlüğümüzün görev alanına giren tüm konularda mesai merhumu gözetmeden halkımızın desteğini de arkasına alarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için suç ve suçlarla kararlı bir şekilde mücadele etmektedir. Bu çerçevede alınan 14 yeni araç gücümüze güç katacaktır. Müdürlüğümüz haizlerine sunulan araçlarımızın 5 adedi trafik düzenini sağlamak için Trafik Şubelerimize, 1 adedi Su Altı Grup Amirliğimize, 2 adedi Asayiş Şube Müdürlüğümüze, 2 adedi Koruma Şube Müdürlüğümüze, 1 adedi Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğümüze, 1 adedi Ulaştırma Büro Amirliğimize ve 1 adedi Resmi Ekipler Amirliğimize teslim edilerek halkımızın hizmetine sunulacaktır” dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, ilk bu kadar araçın bir defada Emniyet Müdürlüğü hizmetlerine kazandırıldığını dile getirerek, “Adıyaman’da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bu kadar araç ilk defa bir defada emniyet hizmetlerine, vatandaşın hizmetlerine sunacağız. Baraj göletlerimizin çok olması nedeniyle vatandaşlarımızın boğulma olaylarıyla karşı karşıya kalıyordu. Ya Şanlıurfa’dan ya da Gaziantep’ten dalgıç ekibi çağırıyorduk. O da uzun bir zaman alıyordu. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Bakanlığımızla yapmış olduğumuz görüşme sonucu, burada da Su Altı Grup Amirliğini kurmayı başardık. Şuan böyle bir olayla karşı karşıya kaldığımız zaman hemen beş dakika içerisinde arkadaşlarımız hazırlanıyor, olay yerine intikal ediyorlar. Atatürk Barajımızın, baraj gövdesinden Gerger’e kadar uzunluğu bin kilometrenin üzerinde. Vatandaşlarımız baraj sahilinde bulunabiliyor. Her zaman bu tehlikelerle karşı karşıya olunabiliyor” dedi.

Konuşmaların ardından araçların anahtarları polislere teslim edildi. Araçlardan en çok su altı grup amirliğine alınan minibüs ilgi çekti. Tören sonunda Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, motosiklete binerek tur attı.
Kaynak: İHA