Osmanlı Ocakları Antalya İl Başkanlığı Açıldı

Osmanlı Ocakları Antalya İl Başkanlığı açıldı.

Osmanlı Ocakları Antalya İl Başkanlığı Açıldı

Saat Kulesi karşısındaki meydanda düzenlenen açılış töreninde, Mehteran ve halk oyunları gösterisi sunuldu. Katılımcılara, keşkek, Osmanlı şerbeti ve Gaziler helvası ikram edildi.

Törende konuşan Antalya Osmanlı Ocakları İl Başkanı Nevin Tunçlu, Osmanlı Devleti’nin gittiği yerlere adalet, insanlık, kültür ve medeniyet götürdüğünün altını çizdi.

Tunçlu, “Osmanlı Ocakları’nın temel gayesi Osmanlı hoşgörüsü, adaleti, ahlakını yaşamak ve yaşatmaktır. Bölge, dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın, ‘Yaratılanı Severiz Yaradan Ötürü’ anlayışı ile herkesi kucaklayan ve herkese eşit yaklaşan bir fikri benimsemektedir. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi ile yüzyıllar boyunca aynı çatı altında yaşamış farklı vatandaşların aynı çatıda birleştiği Osmanlı’nın kültürü ile kurulmuş olan Osmanlı Ocakları, günümüz Türkiye’sinde de bu anlayışı daim kılmak üzere 2005 yılında kurulmuş ve o günden bu yana yapılanmasını hızla sürdürmüştür” dedi.

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat ise, Osmanlı Ocakları’nın ülke genelinde teşkilatlandığını belirterek, “ Osmanlı Ocakları Osmanlı medeniyetini yaşamak ve yaşatmak için kurulmuştur. Osmanlıca dersleri gibi Osmanlı medeniyetinin hizmeti için buradadır. Ülkenin genelinde ve çeşitli ülkelerde Osmanlı Ocakları hizmet edecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından il başkanlığının açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA