Arnavutluk'ta ''İstihdam Ve Kariyer Fuarı''Açıldı

İşverenleri iş arayanlarla buluşturmayı amaçlayan 5. İstihdam ve Kariyer Fuarı, Arnavutluk başkenti Tiran'da açıldı.

Tiran Kongre Merkezi'nde üç gün sürecek fuarın açılışında konuşan Arnavutluk Meclisi Başkanı İlir Meta, hükümetin bu tür fuarları desteklediğini ve özellikle mesleki eğitim veren okulları önemsediğini söyledi.

Sosyal Refah ve Gençlik Bakanı Erion Veliay da fuar aracılığıyla 5 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Arnavutluk-Türkiye Sanayi ve Ticaret Odası'nın fuardaki standını gezen Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Arnavutluk'ta faaliyet gösteren Türk firmalarının Arnavutluk-Türkiye Sanayi ve Ticaret Odası olarak fuara katıldığını belirterek, fuara katılan 80 firmadan 30'unun Türk firması olduğuna dikkati çekti.

Fuarda stant açan Tiran Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin müdürü Tayfun Kalkan da stantta, Kalkınma Bakanlığının desteklediği "Balkanlar'da Ustadan Çırağa Projesi" kapsamında kültür merkezinde verilen takı kursundan çalışmaların sergilendiğini söyledi.

Türkçe'nin istihdamdaki önemine de işaret eden Kalkan, bu bağlamda Türkçe kursları ve sınavları konusunda da ziyaretçilere bilgi vereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA