İpekböceğinin Yaşam Öyküsünün Fotoğrafları Sergileniyor

Bursa'da, ipekçiliğin gelişimine katkı sağlamak amacıyla İsmail Şeker tarafından hazırlanan "İpekböceğinin Yaşam Öyküsü" adlı fotoğraf sergisi, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde izlenime sunuldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, serginin açılışına katılan Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ve Muhsin Özlükurt, ipeğin gelişimine ve tanıtımına büyük katkı sağlayan özel sergiden dolayı Şeker'i tebrik ederek, Yeşil Türbe figürlü çini hediye etti.
Usta, Şeker'in ipekböceği ve ipeğin tüm evrelerini fotoğrafladığı sergiyle kentin kültürel ve sanatsal yaşamına önemli bir katkı sağladığını ifade etti.

Özlükurt ise Büyükşehir Belediyesinin ve Başkanı Recep Altepe'nin Bursa'da ipek ve ipekçiliğin gelişimine büyük önem verdiğini belirterek, serginin Bursa ipeğinin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurguladı.
Şeker de 88 fotoğrafının bulunduğu sergisinin hazırlık sürecini ve bu sürede yaşadığı heyecanı sanatseverlerle paylaşarak, "Bursa'da ipeğin tanıtımına ve ipekböcekçiliğinin gelişimine bir nebze katkım olursa ne mutlu bana" ifadesini kullandı.
Bursa'nın markalarından olan ipekböcekçiliğinin yeniden gerçek değerine ulaşması amacıyla sürdürülen "Büyükşehir Çalışıyor Bursa İpeği Hayat Buluyor Projesi" kapsamında açılan sergi, 7 Mayıs'a kadar görülebilecek.
Kaynak: AA