Antalya'da Hollanda Milli Günü Resepsiyonu

Hollanda'nın Milli Günü olan "Kral Günü" verilen resepsiyonla kutlandı.

Antalya'da Hollanda Milli Günü Resepsiyonu
Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Ron Keller ve Hollanda Fahri Konsolosu Savaş Titiz ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen resepsiyona çok sayıda davetli katıldı.

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Ron Keller, yaptığı konuşmada, Antalya ve Alanya'da çok sayıda Hollanda vatandaşının yaşadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Antalya'da çok çalışkan olduğunuz için sizden etkilendim. Çocuklarımıza iyi bir gelecek vermek için Hollanda ve Türkiye'de büyük gayretlerimiz var. Biz birbirimizin kültürlerini anlayarak ve birbirimize saygı göstererek çok önemli bir şey yapıyoruz. Bu anlamda Türkiye ve Hollanda için çok iyi hislerim var. Burada mutlu olduğunuzu düşünüyoruz."

Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu da 402 yıllık Türkiye-Hollanda ilişkilerini Büyükelçi Keller'in çabalarıyla çok önemli bir noktaya getirdiklerini dile getirdi.

Kentte binlerce Hollanda vatandaşının yaşadığını bildiren Cevheroğlu, Hollandalı iş adamlarının Antalya'da özellikle tarım sektöründe iş birliği yaptıklarını anlattı.

Hollanda Fahri Konsolosu Savaş Titiz de konsolosluk olarak oldukça yoğun bir dönem yaşadıklarını belirterek, "Hedefimiz Türkiye-Hollanda ilişkilerini geliştirmenin yanı sıra Antalya'yı ziyaret eden ve burada yaşayan Hollanda vatandaşlarının huzur içinde olmalarını sağlamaktır" dedi.

Kaynak: AA