Robot Yazılımlarıyla Teknolojik Adımlar Ödüllendirildi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) KIT Kulübü tarafından düzenlenen ve 2 gün süren “KITTECH Robot ve Yazılım Günleri & HASAT (Hasan Kalyoncu ÜniversitesiAR-GE Teknolojileri) Proje Pazarı”yoğun bir katılım ve ilgi ile tamamlandı.

Etkinlik ilk günde birçok önemli isme yer verirken, ikinci günde önemli yöneticiler tarafından verilen seminerler hız kesmeden devam etti. Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu, Aykut Aslantaş, Hakkı Alkan, Abdurrahman Koçak, Ali Arslan, Çeliker Bahçeci gibi önemli isimler sunumlarıyla deneyimlerini, önerilerini ve iş olanaklarını aktardı.
Robot Yarışmalarında, “Çizgi İzleyen Robotların Zaman ile Mücadelesi” yarışmasında; belirlenen parkur çizgilerini takip ederek en kısa sürede tamamlayan grup 1.sine bin TL, 2.sine 750 TL ve 3.süne 500 TL ödül verildi. “Serbest Robot” yarışmasında; özgün robot projeleri sergilenerek, başarılı olan grup 1.sine 4 bin TL, 2.sine 2 bin TL ve 3.süne bin TL ödül verildi. “Mini Sumo” yarışmasında ise; Mini Sumo Robotlarının birbirleri ile savaşını içeren yarışmada, başarılı olan grup 1.sine bin TL, 2.sine 750 TL ve 3.süne 500 TL ödül verilerek en iyi robotlar ve yazılımcılar seçildi.
İnovasyon ve Ar-Ge Yarışmalarında; “Akıllı Projeler”in yarıştığı yarışmada; grup 1.sine 2 bin TL, 2.sine bin 500 TL ve 3.süne bin TL ödül verilirken, “Proje Fikirleri” yarışmasında en iyi fikirler yarışıyor kategorisinde 1. olan gruba 2 bin 500 TL, 2.sine bin 500 TL ve 3.süne bin TL ödül verilerek başarılar ödüllendirildi. 2 gün süren yarışların sonunda katılımcılardan dereceye girenlere toplamda 25 bin TL ödül verilerek teknolojik adımlar Hasan Kalyoncu Üniversitesinde ödüllendirildi.
