'Filistinli Esirlerle Dayanışma' Konferansı

Diyarbakır'da ''İsrail Hapishanelerinde Bulunan Filistinli Esirler ile Uluslararası Dayanışma Kampanyası'' kapsamında konferans düzenlendi.

Aydınlık Yarınlar için Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AYDER) tarafından, Şehit Ali Haydar Bengi Konferans Salonunda "Sen özgürsün kardeşin esir" konferansı Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı.

Hamas sözcülerinden Husam Atıf Uryan, yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da uçaktan inmeden önce Selahaddin Eyyubi'nin kokusunu hissettiğini söyledi.

Selahaddin Eyyubi ve Kürtler zikredildiğinde akla Mescidi Aksa ve Filistin'in geldiğini ifade eden Uryan, Mavi Marmara şehitlerini ve özellikle Ali Haydar Bengi'yi andığını belirtti.

İsrail'in hedefinin direniş gösterenleri öldürmek ya da esir ederek unutturmak olduğunu dile getiren Uryan, Filistinli esirlerin dünyada gündem olması icin çalıştıklarını vurguladı.
Uryan, şöyle konuştu:
"Esirler için yapılan her hangi bir toplantı, etkinliğin onları ne kadar sevindirdiğini hayal edemezsiniz. Cezaevindeki esirlerin asla unutulmaması gerekiyor. İşgalci İsrail'in hedefi esirleri unutturmak. Ümmet şunu yapmalı, eziyete maruz kalanları unutmadığımızı ve onlarla iftihar ettiğimizi söylemeleri gerekmektedir. Cezaevlerinde yapılan eylemler dünya gündeminde yer ettiği zaman daha ılımlı davranıyorlardı. Filistinli esirlerin dünyada gündem olmasına çok çekiniyorlar."
Filistin halkına en çok yardımı Türkiye ve Katar'ın yaptığını, geçmiş dönemlerde İran ile Hamas arasında ciddi ilişkiler olduğunu belirten Uryan, Suriye'deki olaylardan sonra İran ile ilişkilerinin zayıfladığını söyledi.

"Suriye olayından sonra Hamas'ın tavrından dolayı maddi noktada kesinlikle yardım edilmedi. Silah noktasında da İran'a ihtiyacımız yok, biz kendimiz üretiyoruz" diyen Uryan, Gazze ile Mısır arasında hiçbir açık tünelin kalmadığını ve bundan tüm Filistin halkının etkilendiğini ifade etti.

Uryan, silahlarını siyonistlere karşı kullanacaklarını ve Filistin'in tamamen özgürleşinceye kadar direnişe devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA