Adliye Otoparkında Silah Ele Geçirilmesi

İzmir Adliyesi otoparkında, ihbar üzerine iki araçta yapılan aramada ele geçirilen silah sayısı 6'ya çıktı.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Torbalı'daki cinayet davasının duruşması sonrasında, olayın taraflarından bir kişi adliye görev yapan polislere "karşı tarafın duruşmaya silahlı geldiği ve silahları araçlarda bıraktığı" ihbarı üzerine adliye otoparkındaki araçlarda yapılan aramada 4 tabanca, iki pompalı tüfek, bir çelik yelek, üzerinde çok sayıda dolu fişek bulunan avcı yeleği ele geçirildi.
Davanın müşteki tarafının avukatı Ufuk Mansuroğlu, Saraç ailesinin iki ay önce aracının tarandığını, şans eseri ölen kimsenin olmadığını, ancak müvekkillerinin can güvenliğinin bulunmadığını söyledi.

Adliyeye silahlı şekilde gelmenin suç ve hukuk dışı bir durum olduğunu vurgulayan Mansuroğlu, ancak müvekkillerinin öldürülme korkusu nedeniyle kendilerini koruma amaçlı bu yola başvurduklarını ifade etti.

Mansuroğlu, olayla ilgili açılan davalarda mahkemenin bugüne kadar iki tarafı karşılaştırmadığını, tarafların ilk kez bugünkü duruşmada aynı salonda bulunduklarını, bu yüzden müvekkilleri ve yakınlarının duruşma salonuna üzerlerinde çelik yelek olduğu halde girdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA