İzka'dan İki Programa 20 Milyon Lira

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) "Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma" ve "İlçeler Arası GelişŸmişŸlik Farkının Azaltılması" mali destek programlarını ilan etti.

İZKA'dan yapılan açıklamada, iki program kapsamında toplam 20 milyon liralık kaynağŸın, projeleri başŸarılı bulunan başŸvuru sahiplerine kullandırılması planlandığŸı belirtildi.
İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu BaşŸkanı Mustafa Toprak, programlarla İzmir ekonomisine aktarılacak olan 20 milyon liralık kaynağŸın, İzmir'in ilçeleri arasındaki gelişŸmişŸlik farklarını azaltma ve var olan potansiyeli harekete geçirerek, İzmir'in sürdürülebilir kalkınmasına itici bir güç oluşŸturulmasına yönelik çalışŸmalara önemli bir katkı oluşŸturacağŸını kaydetti.

Toprak, Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Programının LJeşŸme, Güzelbahçe, Karaburun, Seferihisar ve Urla ilçelerini kapsayan yarımada bölgesinde tarımsal üretim kapasitesinin arttırılması, doğŸal, tarihi ve kültürel varlıklarının değŸerlendirilmesi, turizm çeşŸitliliğŸinin artırılması, yaşŸlı ve engellilere yönelik bakım ve rehabilitasyon konularında hizmet kapasitesinin gelişŸtirilmesinin hedeflediğŸini ifade etti.

İlçeler Arası GelişŸmişŸlik Farkının Azaltılması Mali Destek Programının ise öncelikleri itibarıyla, bölgede istihdam edilebilirliğŸin artırılması, sosyal altyapının gelişŸtirilmesi, tarımda üretim kapasitesinin arttırılması, tarım dışŸı ekonomik faaliyetlerin çeşŸitlendirilmesi, doğŸal, tarihi ve kültürel varlıkların değŸerlendirilmesi, bu alanlara yönelik sosyal ve fiziki altyapının güçlendirilmesi, tarım ve sanayi üretiminin modernize edilmesine yönelik sosyal ve fiziki altyapının gelişŸtirilmesi, çevrenin korunmasına, yenilenebilir enerji kullanımına veya enerji verimliliğŸine yönelik fiziki altyapının gelişŸtirilmesinin hedeflendiğŸini aktarıldı.
Programlara kar amacı güden kuruluşŸlar kategorisinde KOBİ'ler ve kamu kontrolündeki işŸletmeler, kar amacı gütmeyen kuruluşŸlar kategorisinde ise kamu kurumları, belediyeler, üniversiteler, dernek ve vakıflar, kooperatif ve birlikler, kamu kurumu niteliğŸindeki meslek kuruluşŸları başŸvurabilecek. Ayrıca İlçeler Arası GelişŸmişŸlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı kapsamındaki Küçük ǖlçekli Altyapı bileşŸeninde kamu kurumları, belediyeler, organize sanayi bölge yönetimleri, kooperatifler ve birlikler de uygun başŸvuru sahibi olabilecekler.
 
Kaynak: AA