'18. Ulusal Metabolizma ve Beslenme Kongresi'

Bu yıl 18'incisi düzenlenen Ulusal Metabolizma ve Beslenme Kongresi Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) başladı.

ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ÇÜ Tıp Fakültesi ile Çocuk Beslenme Metabolizma Derneği birlikteliğinde fenilketonüri ve kalıtsal metabolik hastalıklara dikkat çekmek için gerçekleştirilen kongre, Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan başkanlığında bir otelde düzenlendi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Şeref Erdoğan, üniversitelerinin 16 fakülte, 3 enstitü, 5 yüksek okul, 12 meslek yüksek okulu ve bir konservatuvarıyla bölgenin en güçlü, en büyük üniversitesi olduğunu, bu kapsamda tıp fakültesinin de önde gelen fakülteler arasında yer aldığını belirtti.

Fakülteye ait bin 200 yataklı hastanede üst düzeyde sağlık hizmeti verildiğini kaydeden Erdoğan, "Çocuk sağlığı ve özelleşmiş bilim dalları geniş bir coğrafyaya üstün ve üst düzeyde sağlık hizmeti vermesi, araştırma yapması üniversitemize ayrı bir güç vermektedir. Bu anlamda bu kongreyi çok önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.
Çocuk Beslenme Metabolizma Derneği Başkanı Prof. Dr. Alev Hasanoğlu da metabolizmanın, yeni tanı ve tedavi metotlarının gelişmesiyle metabolizma alanına ilginin daha da arttığını, metabolik hastalıklarla uğraşmanın kolay olmasa da çok ümit verici olduğunu belirtti.

4 gün sürecek kongrede, akraba evliliklerinin yoğunluğu nedeniyle bölgede ciddi bir sorun olan içinde fenilketonürinin de olduğu kalıtsal metabolik hastalıklara dikkat çekilecek.
Kaynak: AA