Kocaeli 7. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali Başlıyor

7. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali ve 4. Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı, 44 ülkeden bin 100 çocukla Kocaeli ve Türkiye’ye kapılarını açıyor.

Kocaeli 7. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali Başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı, bu yıl 23-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan fuarın içeriği Büyükşehir Belediyesi Doç. Dr. Tahir Büyükakın tarafından yerel ve ulusal medya temsilcilerine sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

BASIN TOPLANTISI YAPILDI
Basın toplatısına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İmdat Akbaba, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Cintımar, Kocaeli Üniversitesi BESYO Müdürü Yavuz Taşkıran, MARKA Genel Sekreter Vekili Şevket Kırıcı, Büyükşehir Kağıtspor Kulübü Başkanı İslam Yücel ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLAYACAK
Antikkapı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen basın toplantısında 7. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali ve 4. Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nın gelecekte dünya barışında çok önemli bir yere sahip olacağının altını çizen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ”Hem dünyanın Kocaeli’yi hem de Kocaeli’nin dünyayı tanıması açısından önemli bir proje. Festivalin özellikle ayrılma aşamasında gördüğümüz sahneleri dünya çocukları ile bizim çocuklarımızın nasıl sevgi bağı kurduğunu anlatıyor. Ayrıca çocukların dünyaya bakış açısını etkileyen bu festival çocuk yaşta demokrasi ve cumhuriyet bilincini kazandırıyor. Her iki yönden de bakacak olursak projenin ne kadar anlamlı ve önemli olduğu gözler önüne seriliyor” şeklinde konuştu.

YENİ ÜLKELER KATILDI
Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nın ana temasını “Spor ve Sağlıklı Yaşam” olarak belirlediğini ifade eden Genel Sekreter Büyükakın, “Çocuklarımızın eğitimine ve sağlıklı gelişimine ayrı bir önem verdiğimiz fuarda, hazırladığımız şenlik alanıyla çocuklarımıza gerçek bir bayram yaşatacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutladığımız bu yılda 7. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali ve 4. Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda 44 ülkeden 1.100 çocuğu Kocaeli’nde ağırlayacağız. Bu sene Yunanistan ve Almanya’nın aralarında olduğu yeni ülkeler de festivalimize katılacak” dedi.

REKOR KATILIM BEKLİYORUZ
Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini taşıyan ‘Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nın geride kalan üç yılda toplam 620 bin kişiyi ağırladığını aktaran Büyükakın, “Bu yıl ise genişleyen alan ve artan etkinlik sayısı ile rekor katılım bekleniyor. Sadece çocukların değil, anne babaların da eğleneceği fuarda Kocaeli halkına dört gün boyunca unutamayacakları anlar yaşatmayı taahhüt ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA