Konteyner Kentte 'Kadınlar Günü' Kutlaması

Malatya'da Suriyeli mültecilerin kaldığı konteyner kentte düzenlenen etkinlikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

Beydağı Konaklama Tesisinde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Suriyeli çocukların Türkçe şiir okuması ve şarkı söylemesinin ardından folklor gösterisi sunuldu.
Yemek yarışmasının düzenlendiği programda, 60 Suriyeli kadın, hazırladıkları yemek ve tatlıları, jüri üyelerinin beğenisine sundu.
Yarışmada dereceye girenlere Malatya Vali Yardımcıları Latif Memiş ve Ahmet Sait Kurnaz ile İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hamza Demiralp tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Demiralp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.
Suriyeli kadınları 8 Mart'ta unutmadıklarını belirten Demirlap, "Kampımızda bulunan her konteynerde kalan kadınlar, savaşta ya eşini, ya çocuğunu kaybetmiş. Onların acısını bir nebze unutturmak istedik. Onların burada geçmiş günlerini, yaşadıkları travmayı unutturmak için şenlik düzenledik. Hepsinin mutlu olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

Yemek yarışmasına katılan Suriyeli kadınlardan Nur el Hatip, bu etkinliği düzenleyen kamp yönetimine teşekkür ederek, "Bir nebze de olsa oradaki acılarımızı bizlere unutturmaya çalışıyorlar. Allah, Türk halkından razı olsun. Ben kendi adıma ve buradaki Suriyeli kadınlar adına, bu savaşın bir an önce bitmesini, önümüzdeki Dünya Kadınlar Günü gelmeden önce Suriye'ye dönüp oradaki hayatımızı sürdürmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Suriyeli Hatice el Kurdi de "İnşallah bir an önce savaş durur" dedi.


Kaynak: AA