Hdp Milletvekili Ayna’nın Da Katıldığı Miting, Kablo Olmadığı İçin İptal Edildi

Adana’da, HDP Milletvekili Emine Ayna’nın da katıldığı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mitingi, elektrik dağıtım firmasının gerekli kabloya sahip olmadığı ve maliyetinin karşılanması için 5 bin TL talep edildiği gerekçesiyle yapılamadı.

Hdp Milletvekili Ayna’nın Da Katıldığı Miting, Kablo Olmadığı İçin İptal Edildi
Durumu sabotaj olarak nitelendiren Ayna, “Biz kadınlara özgürlüğü haykırma hakkı bile engellendi” dedi.


Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına mensup kadınlar ve LGBTİ aktivistleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamak için yürüyüş yapmak üzere Mimar Sinan Amfisi önünde toplandı. Şiddet karşıtı çeşitli sloganlar atan kalabalık grup, ellerinde dövizlerle miting yapmak üzere Uğur Mumcu Meydanı’na yürüdü.

KONSER VE KONUŞMALAR İPTAL
Uğur Mumcu Meydanı’na ulaşan grup, ses sistemindeki sorunla karşılaştı. Miting için saatler öncesinden kurulan ses sistemi, elektrik arızasının giderileceği kablonun olmaması sebebiyle bir işe yaramadı. Organizasyon komitesi, bir minibüsün üzerinde yer alan iki hoparlöre bağlayarak sorunu kısmen çözmeye çalıştı ancak ses düzeyi yeterli olmadı. Miting kapsamında düzenlenecek konserler ve konuşmalar, ses sorunu yüzünden iptal edildi.

“TUTUP DA 5 BİN LİRA İSTİYORLAR”
Konuya ilişkin açıklama yapan Emine Ayna, sorunu ‘Sabotaj’ olarak nitelendirdi. Giderilemeyecek bir sorun olmadığını belirten Ayna, “Düşünebiliyor musunuz, tamir için geliyorlar ‘Kablo yok’ diyorlar. Kesinti sorununu giderecek kablo yoksa büyük bir anonim şirketinin niye sahibisin? Şuanda insanlara sesimizi duyuramıyoruz. Müzik olmayacak, insanlar kutlama yapamayacaklar. Tutup da 5 bin lira talep ediyorlar sorunu çözmek için. Bu bir kamu işidir” diye konuştu.

Kalabalığa seslenen Ayna, “Biz kadınlara özgürlüğü haykırma hakkı bile engellendi. Kimse bize hikaye anlatmasın. Kablo mablo hikayedir. Burada istediğimiz kutlamayı, bu koşullarda yapamıyoruz çünkü sesimizi her yere ulaştıramıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA