Kozaklı Myo Binası Tamamlandı

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Kozaklı Meslek Yüksekolunun (MYO) binası tamamlandı.

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeleri tarafından inşa ettirilen meslek yüksek okulu binasının inşaatının tamamlandığını ve gelecek eğitim döneminde öğrenci almaya hazır hale getirildiğini söyledi.

Toplam 11 bin metrekarelik alana kurulan okulun, 2 bin 750 metrekare kapalı alanı bulunduğunu belirten Güven, "Binanın şu anda her türlü fiziki alt yapısını tamamladık ve öğrencileri bekliyoruz. Binada 10 derslik, 2 laboratuvar, 7 öğretim elemanı odası, konferans salonu ve 4 idari bölüm bulunmaktadır" dedi.

Güven, binanın tamamlanmasıyla ilçe halkında, bu yıl ki tercih listesinde Kozaklı MYO'nun da yer alması yönündeki beklentilerin arttığını kaydederek, üzerilerine düşen görevi yerine getirmeleri halinde hala Kozaklı MYO'ya kadro verilmemesinin kendilerini üzdüğünü dile getirdi.
Kozaklı'nın termal turizmde adını Türkiye genelinde duyurduğunu ve ilçeye her geçen gün yeni turizm tesislerinin temellerinin atıldığını kaydeden Güven, şöyle devam etti:
"İlçedeki konaklama tesislerinin toplam yatak kapasitesi 12 bin 562'dir ve yaklaşık 330 personel buralarda istihdam edilmektedir. İlçemizde, termal su da kullanılan Türkiye'nin en büyük fizik tedavi hastanesi de bulunmakta. Ayrıca seracılık alanında da önemli tesislerimiz var. Bu potansiyele sahip bir ilçede üniversitenin olmaması kabul edilebilir bir durum değil. Biz üniversite talebinde bulunurken her yerde var bizde de olsun mantığıyla hareket etmedik. İlçemize açılacak okulda turizm ve otelcilik, fizyoterapi ve seracılık bölümlerinin uygun olacağı değerlendirilmektedir. Kaldı ki bu bölümden mezun olacak kişilere ilçede çok ihtiyaç var. Bu saydığımız bölümlerden mezun olacak öğrenciler için de ilçemizdeki tesisler hem staj hem de uygulama açısından avantaj olacaktır. Biz bu dönem için üniversitemize öğrenci istiyoruz. Ama hala kadro açılmadı. Üniversite rektörümüzün iyi niyetli bir şekilde bunun için uğraş verdiğini biliyoruz. Biz umudumuzu koruyoruz. İnşallah bu sene üniversitemizi açacağız."

Kaynak: AA