Kahramanmaraş'ta Askerlere, 'Evlilik Öncesi Eğitim' Semineri

Aile ve Sosyal Politikalar İl MüdürlüğŸünce, Pazarcık ilçesinde erbaşŸ ve erlere "Evlilik ǖncesi EğŸitim" semineri verildi.

Pazarcık İlçe Jandarma AsayişŸ Komando Bölük KomutanlığŸı erbaşŸ ve er yemekhanesinde, LJağŸlayancerit ve Pazarcık İlçe Jandarma komutanlığŸında vatani görevlerini yapan askerlere yönelik evlilik öncesi eğŸitim semineri düzenlendi.

DulkadiroğŸlu Hatice Tanrıverdi Sosyal Hizmet Merkezi MüdürlüğŸü'nde görevli öğŸretmen Mehmet Belkıran, eğŸitim seminerleriyle Aile ve Sosyal Politikalar BakanlığŸı'nın çalışŸma alanları ve eşŸ seçimi konularında erbaşŸ ve erleri bilgilendirdi.
Belkıran, kişŸinin evlenmeye karar vermesi ve eşŸini seçmesinin, hayatında aldığŸı en önemli kararlardan birisi olduğŸunu, eşŸ seçiminin rastgele bir süreç olmadığŸını, bu yüzden toplumun bilinçlenmesi için eğŸitim çalışŸmalarının hızla devam edeceklerini belirtti.

Sosyolog Mukaddes Yeter ise "Evlilikte İletişŸim ve YaşŸam Becerileri" konusunda sunumlar eşŸliğŸinde bilgiler verdi.
Yeter, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşŸturabilmeleri, etkili iletişŸim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl başŸ edeceklerini bilmeleri, evliliğŸe "iyi bir başŸlangıç yapabilme" fırsatının önemine işŸaret etti.
KonuşŸmaların ardından, ilçe jandarma komutanlarına "Evlilik ǖncesi EğŸitim ProğŸramı" adlı kitap seti hediye edildi.
 
Kaynak: AA