Üsküdar 1. Sucuk Festivali

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Üsküdar Sucuk Festivali'nde, vatandaşlara sucuk ekmek ikram edildi.

Üsküdar Şemsipaşa Meydanı'nda, Tüm Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneği (TÜMKAYDER) iş birliğiyle düzenlenen festivalin açılışı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla yapıldı.
Festivalin açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'ın Anadolu'nun özeti olduğunu belirterek, ilçenin her coğrafya, yöre, dil ve ırktan insan barındırdığını dile getirdi.
Üsküdar ile Kayseri'nin birbirine çok benzediğini kaydeden Türkmen, "Her iki şehir de bir tarih şehri, bir kültür, bir medeniyet şehri. Bu güzel iki şehir, bugün Üsküdar'da buluştu" diye konuştu.

Türkmen, Üsküdar'a ne yapılırsa yakıştığını aktararak, "Bugün Üsküdar bir başka güzel. Çünkü bugün Üsküdar'da günlerden Kayseri, hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de Kayseri'nin güzelliklerini tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.

TÜMKAYDER Başkanı Fatih Doğan ise Kayseri'nin Türkiye'ye değerli evlatlar verdiğini anlatarak, "Sayın Abdullah Gül gibi, sayın Bakanımız Taner Yıldız gibi... Biz Kayserililer, ülke sevdalıları olarak Türkiye'ye hizmet etmek ve dünya sahnesinde yerimizi almak için büyük gayretler sarf ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, günün anısına Bakan Yıldız'a hediye takdim etti. Festivalde Kayseri'nin yöresel sanatçıları da konser verdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız daha sonra, mangalın başına geçerek, basın mensupları ve vatandaşlara sucuk ekmek ikram etti.
AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz'ın da hazır bulunduğu etkinliğe, çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA