Tayland'da Eski Prensesin Kardeşlerine Krala İhanetten Hapis Cezası

Tayland'da eski Prenses Srirasmi Suwadee'nin üç erkek kardeşine, kraliyet aileleriyle ilişkilerini kötüye kullanmaktan yargılandıkları krala ihanet davasında hapis cezası verildi.

Tayland basını, eski prensesin kardeşlerinden her birinin yargılandıkları bölgesel mahkemede 5 yıl 6 ay hapse mahkum edildiklerini, kendilerine borcu olan bir kişiyi silah zoruyla alıkoyma ve yasa dışı silah bulundurmaktan da suçlu bulunduklarını yazdı. Kardeşlerin önce 11'er yıl hapse mahkum edildiği, suçlarını itiraf etmeleri üzerine ceza sürelerinin yarıya indirildiği bildirildi.

Prenses'in kardeşleri, Tayland'ın eski istihbarat şefi ve amcaları Pongpat Çayapan'ın kurduğu suç şebekesine üye olmakla da suçlanıyordu.
Prensesinin annesi ve babası da geçen hafta kraliyet ailesiyle ilişkilerini kullanarak bir kadının suçsuz yere yargılanması ve hapis cezası almasına yol açmaktan yargılandıkları davada 2,5 yıl hapse mahkum edilmişti.
Tayland yasalarına göre, kraliyet ailesine karşı suç işleyenler 3 yıldan 16 yıla kadar hapisle cezalandırılıyor.
Eski Prenses Srirasmi, bazı akrabalarının ülkedeki en büyük yolsuzluk skandalıyla bağlantılı olarak gözaltına alınmasının ardından aralık ayında kraliyet unvanından feragat etmişti.
Kaynak: AA