15’inci Yükseköğretim Tanıtım ve Eğitim Günleri Antalya’da Başladı

Antalya’da üniversite ile üniversiteye hazırlanan öğrencilerin bir araya geldiği 15’inci Yükseköğretim Tanıtım ve Eğitim Günleri başladı.

15’inci Yükseköğretim Tanıtım ve Eğitim Günleri Antalya’da Başladı
Fuarda 19 Mayıs Üniversitesi de stant açtı.
Bu yıl 15’inci defa düzenlenen, lise öğrencileri ile üniversiteleri buluşturan Yükseköğretim Tanıtım ve Eğitim Günleri Antalya’nın fuar alanı Cam Piramit’te açıldı. Fuara üniversiteye hazırlanan lise öğrencilerinin ilgisi yoğun oldu. Stantları ziyaret eden öğrenci ve veliler, üniversitelerin sunduğu imkanlarla ilgili bilgi aldı. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi de fuarda stant açan üniversiteler arasında yer aldı. Bu yıl 40’ıncı yılını kutlayan üniversite, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Stant girişinde öğrencileri 19 Mayıs Üniversitesi basın yayın birimi çalışanları Gökhan Çetin ile Sağlık Yüksekokulu Araştırma Görevlisi Özge Öz karşıladı. Öğrencilerin genelde sağlık ve hukuk alanında soru sorduğunu belirten Çetin, “Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nin yaşam alanları ve eğitimiyle ilgili öğrencileri bilgilendiriyoruz. Üniversitemiz bu yıl 40’ıncı yılını kutluyor. Öğrenciler genelde sağlık ve hukuk alanında bilgi almak istiyor. Üniversitemizde sağlık bölümlerinin tamamına yakını mevcut. Aynı zamanda tıp fakültesi İngilizce ve Türkçe eğitim veriyor. Üniversitemizin bir de araştırma ve uygulama hastanesi var. Tıp fakültesini tercih edecek üniversiteler deneyim konusunda hastanede yararlanabiliyor” dedi.

Fuarın 3 gün açık kalacağı bildirildi.

Kaynak: İHA