Mardinli Öğrenciler İsraf Konusunda Bilgilendiriyor

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Mardin İl Müdürlüğü, düzenlediği seminerlerle öğrencileri enerji verimliliği ve israf konusunda bilgilendiriyor.

Mardinli Öğrenciler İsraf Konusunda Bilgilendiriyor

DEDAŞ Mardin İl Müdürlüğü, merkezin yanı sıra ilçe ve köylerdeki okullarda düzenlediği seminerler ile öğrencileri enerji verimliliği ve israf konusunda öğrencileri bilgilendiriyor

İlk olarak Kabala Kayacan İlkokulu’nda düzenlenen eğitim seminerine Dicle EDAŞ Mardin İl Koordinatörü Osman Hondu ve DEDAŞ Mardin İl Müdürü Tekin Türk de katıldı.

Hondu ve Türk, öğrencilerle sohbet ederek, elektrik enerjisi konusundaki değişik soruları yanıtladı. Seminerde, öğrencilerin elektrik enerjisini daha bilinçli ve tasarruflu kullanmaları için yapılması gerekenler, bu konuda hazırlanan slaytlar eşliğinde anlatıldı. Seminerde ayrıca, elektriğin israf edilmeden kullanılmasının, çocukların geleceğinin aydınlık olmasını saylayacağına vurgu yapıldı.

Mardin merkezinin yanı sıra, ilçe ve köylerindeki okullarda düzenlenecek eğitim seminerleri ile öğrencilerin daha küçük yaşlardan itibaren enerji verimliği ve israfı konusunda bilinçlendirilmeleri amaçlanıyor.

HEDEF ÇOCUKLARI BİLİNÇLENDİRMEK
Eğitim semineri veren elektrik ve elektronik mühendisi Ramazan Özer, enerji israfı ve verimliliği konusunda küçük yaşlarda verilecek eğitimin sağlayacağı yararlara değinerek, "Ülkemizde ve dünyada her geçen gün enerji talebi hızlı bir şekilde artmakta. Buna bağlı olarak doğal enerji kaynakları hızla tükenmektedir. Elektrik ve su israfının önüne geçebilmek için çocuklarımıza küçük yaşta verilen bu eğitimin faydalı olacağını ve gelecekte çocuklarımıza güzel ve aydınlık yarınlar bırakacağını düşünüyorum. İsraf edilen elektrik ve suyun gelecekte büyük sıkıntılar oluşturacağından çocuklarımızı bu yaşta, bu eğitimlerle bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Verilen eğitimlerle çocuklar bilinçleniyor. Bu eğitimi alan çocuklar enerji israfını hem aile hem de çevrelerine anlatarak uygulayacaklarını düşünüyorum" dedi.

Verilen eğitimin ardından seminere katılan öğrencilere hediye olarak hikaye kitabı dağıtıldı.
Kaynak: İHA