Basın Danışmanları’ndan Kitap Fuarı’na Tam Destek

Sekapark’a ve Bilim Merkezi’ne çalışmalarını çok beğendiklerini belirten Basın Danışmanları Platformu yönetimi, Kocaeli Kitap Fuarı’na tam destek vereceklerini söyledi.

Basın Danışmanları’ndan Kitap Fuarı’na Tam Destek

Marmara Belediyeler Birliği’nin desteğiyle kurulan Basın Danışmanları Platformu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın davetlisi olarak Kocaeli’nde bir araya geldi. Bu yıl 7.’si düzenlenecek olan Kocaeli Kitap Fuarı’nın ele alındığı toplantıya katılan basın danışmanları, Sekapark’ta dolaştıkları Bilim Merkezi’ni beğendiklerini dile getirdiler.

İstanbul’daki ilçe belediye basın danışmanlarından kurulu platformun yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal ile şube müdürleri tarafından ağırlandı. Sekapark’ta bir araya gelen basın danışmanlarına Büyükşehir’in bu yıl 7.’sini düzenleyeceği Kocaeli Kitap Fuarı hakkında detaylı bilgi verildi.

Geçen yıl 480 bin ziyaretçiyle Türkiye’nin en çok ziyaret edilen kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı’nda bu yıl düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi alan basın danışmanları, katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Kocaeli Kitap Fuarı’nın Doğu Marmara’nın en önemli organizasyonları arasında yer aldığını ifade eden basın danışmanları, özelikle İstanbul’un Anadolu yakasındaki belediyelerin katılım ve tanıtım noktasında destek vereceklerini aktardı. Basın danışmanları daha sonra Sekapark’ı dolaştı. Seka Kültür Alanı’ndaki kültür evlerini, Seka Film Platosu’nu ziyaret eden basın danışmanları, Seka Bilim Merkezi’nden çok etkilendi.

Açılışa hazır hale gelen Bilim Merkezi’ni dolaşan basın danışmanları, merkezdeki bazı düzenekleri deneme fırsatı buldu. Basın Danışmanları Platformu yöneticileri, çalışmaların devam ettiği Kağıt Müzesi’nin ise kent hafızasının gelecek nesillere aktarılması adına çok önemli bir yatırım olduğuna değindi.
Kaynak: İHA