Müsiad İzmir, Tüketicileri Biliçlendirecek

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, tüketimin bilinçli ve doğru olmasının ülkelerin kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli etkenlerden biri olduğunu vurguladı.

Müsiad İzmir, Tüketicileri Biliçlendirecek

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, 15–21 Mart tarihleri arasında kutlanan Tüketiciyi Koruma Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Açıklamasında bilinçli ve doğru tüketimin ülkelerin kalkınması ve gelişmesine etkisi olduğunu dile getirdi. Sanayi ve teknolojideki gelişmelerle birlikte Türkiye ekonomisinin de hızla ilerlediğine dikkat çeken Ülkü, tüketici haklarının korunması konusunun da öncelikler arasında yer aldığını belirtti.

Ülkü, "Allah ticareti helal kılmış ve Hz. Peygamber (S.A.V.), 'Rızkın onda dokuzu ticarettedir' ve yine 'Bereket ticarettedir' buyurarak, insanları ticarete teşvik etmişlerdir. Biz de MÜSİAD olarak erdemli ve dürüst ticaret için çalışıyoruz. Hükümetimiz tüketicinin korunması ve bilinçlenmesi konusunda doğru yöntem ve yaklaşımları ortaya koymaktadır. Küçük yaşlardan başlayarak verilecek eğitimlerin yanı sıra bizler gibi sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket eden sivil toplum kuruluşlarının bu konudaki kararlılığı ve faaliyetleri de büyük önem taşımaktadır. Tüketicilerin bilinçlendirilerek koruyucu yasaların uygulanabilirliğinin arttırılması sağlanmalıdır. Son yıllarda görüyoruz ki genç yaşlı herkesin tercih ettiği internetten alışveriş yani e-ticaret sektöründe, tüketim ve tüketici hakları eğitimi açısından yetersiziz. Tüketici haklarının daha iyi anlaşılması amacıyla MÜSİAD İzmir Şubesi olarak sosyal medyada 15-21 Mart tarihleri arasında kamu spotları yayınlayacağız ve tüketicilerimizi bilinçlendireceğiz” dedi.

Kaynak: İHA