'Su Kaynakları Yapıları Tüketimi' Paneli

Hatay Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde "Su Kaynakları Yapıları Tüketimi" paneli düzenlendi.

Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Galip Yüce, Belediye Meclis Kültür Salonu'nda yaptığı konuşmada, Hatay'da bulunan fay hatlarının olabilecek depremleri üzerine araştırmalar yaptıklarını söyledi.

Harbiye ve Döver bölgeleri arasında bulunan bulunan fay hatlarının yapısının diğer bölgelerde bulunanlarla değişiklik gösterdiğini ifade eden Yüce, bölgede heyelan oluşumuna yönelik önlemler alınması amacıyla yapılan incelemelerde su kaynaklarından ve topraktan örnekler aldıklarını, büyük kayıplara neden olabilecek depremlere karşı farklı bölgelerde toprak numunelerinin laboratuvar ortamında test ettiklerini kaydetti.

İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Selim Harbiyeli de yıllarca insanların hatalı su kullanımının doğaya vermiş olduğu zarar neticesinde su zengini olan ülkeyi su fakiri haline getirdiğini söyledi.

Son yıllarda yaşanan kuraklığın kendilerini endişelendirdiğini vurgulayan Harbiyeli, su kaynaklarının ve yapılarının tüm yönleriyle ele alınması ve çözüm adına adımların atılması gerektiğini belirtti.

Daha sonra Mustafa Kemal Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr, Fatih Üneş, "Türkiye'de su yapıları ve su potansiyeli", HATBORU Yönetim Kurulu üyesi Sezai Tatar, "Su hatlarında boru seçimi", Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdürü İsameddin Çeker, "Hatay ve Su" adlı sunumlarını yaptı.
Kaynak: AA