Eto Başkanı Güler, Büyükelçi Bili İle Bir Araya Geldi

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler ve beraberindeki heyet, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili ile bir araya geldi.

ETO'dan yapılan açıklamaya göre, Fransız Büyükelçiliği'nde gerçekleşen görüşmede konuşan Başkan Metin Güler, ETO'nun Fransa ile imzaladığı vize kolaylığı protokolünün çok başarılı ilerlediğini belirterek, bugüne kadar Fransa Büyükelçiliği aracılığıyla 300 tüccar ve sanayiciye 5 yıla kadar Schengen Vizesi sağlandığını bildirdi.
Güler, 2014 yılında ETO'nun Fransa'da düzenlenen SIAL Gıda Fuarı'na katılım sağladığını ve MIDEST Yan Sanayi Fuarı'nda stant açarak Eskişehir'in ticaret ve sanayisini tanıttığını anlatarak, her iki fuarda da üyelerin ileriye dönük olarak çok olumlu sonuçlar aldığını kaydetti.

Büyükelçi Laurent Bili ise Türkiye'de ortaklarına çok önem verdiklerini dile getirerek, Eskişehir Ticaret Odası'nı son derece önemli bir partner olarak gördüklerini ifade etti.

ETO'nun küresel ağ kurma ve fuar çalışmalarını da takip ettiklerini belirten Büyükelçi Laurent Bili, ekonomik ve sosyal işbirliklerini geliştirmek için Fransa Büyükelçiliği'nin üzerine düşen görevi yerine getireceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA