Çarşı Esnafından Kaldırım Teşhir Yasağına Tepki

Bursa'nın İnegöl ilçesinde kaldırımlara teşhir amaçlı ürün çıkartılmasının meclis kararıyla yasaklanması, çarşı esnafının tepkisine yol açtı.

Çarşı Esnafından Kaldırım Teşhir Yasağına Tepki
Esnaf, İnegöl Kent Konseyi'nin önerisi ile verilen kararın tekrar gözden geçirilmesini istedi

Sarraflar Çarşısı önünde toplanan çarşı esnafı, Belediye Meclisi tarafından alınan, kaldırım işgali uygulamasına tepki gösterdi. Esnaf adına açıklama yapan İnegöl Terziler Odası Başkanı Selim Malçok, “Belediyenin 2 Şubat’ta almış olduğu kaldırım işgali kararına esnaf ilk günden tepkisini göstermeye başladı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın bu konuda tüm esnaf oda başkanlarının desteğini aldığına yönelik basında yer alan haberlerin aksine 7 oda başkanı bu karara tepki göstermiştir. Belediye Başkanı Aktaş basın toplantısında bazı fotoğraflar gösteriyor. Ama bu fotoğraflarda hiç belediyenin bilboardları, banka ATM’leri, ekmek büfeleri yok. 45 tane ekmek büfesini İnegöl Belediyesi daha 2 yıl önce kendisi dağıttı.

Kendisi kaldırım işgalini en iyi şekilde uyguluyor. Esnafa ise yasak koyuyor. Acaba esnafın burada iş yapmayışı Alinur Aktaş’a ne gibi şeyler kazandıracak? Ya da İnegöl Kent Konseyi'ndeki Kadınlar Meclisi Başkanı bu konuyla alakalı çıkış yaptı. Zaten onu da AK Parti iyi şekilde değerlendirdi ve AK Parti ilçe yönetimine aldı. O bayan da zaten ödülünü almış oldu. Ama bizim esnafımız nasıl ödüllendirilecek? Çarşıya giriyorsunuz, dubalar var, araçlarımızı park edemiyoruz. Çarşıya giriyorsunuz, caddeleri satmışlar, otopark ücreti ödeniyor. Çarşıya giriyorsunuz, esnafın dışarı da hiçbir malı yok. Sabahtan beri esnaf arkadaşlar müşterilere cenazemiz yok, bizim dükkanımız açık demekten müşteriye malını tanıtamaz hale geldi” dedi.

Başkan Selim Malçok, altında kendisiyle birlikte İnegöl Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Cavcı, Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya, Elektrikçiler Odası Başkanı Yakup Ulama, Lokantacılar Odası Başkanı Sabri Dönmez, Kahveciler ve Büfeciler Odası Başkanı Salih Pakoğlu ile Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erhan Güven’in imzasının yer aldığı bir kağıdı basın mensuplarına dağıtarak eski uygulamanın devamını istedi

Malçok, önümüzdeki cuma günü gerçekleştirilecek olan belediye meclisi toplantısına katılarak, kararın gözden geçirilmesini talebinde bulunacağını da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA