Almanya Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Özoğuz Açıklaması

Amanya Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, uluslararası insani yardım derneği "İslamic Relief"in düzenlediği "Yetim Yemeği" kampanyasına katıldı.

Bakan Özoğuz, Müslümanları ve gayrimüslümleri bir araya getiren "Yetim Yemeği" kampanyası kapsamında, Berlin yakınındaki Schönefeld bölgesinde yaşayan Suriye kökenli El-Amayra ailesine konuk oldu.
Kampanya ile her yıl farklı ülkedeki çocuklara yardım edildiğine işaret eden Özoğuz, bu sene yardımların Gazze'ye yapılacağını, kendisinin de bunu desteklediğini ifade etti.

"Genelde Müslümanlar, Müslüman olmayanları davet ediyor. Onlarla beraber bir akşam geçiriyorlar. Biraz din hakkında, kültür hakkında konuşuyorlar. Bir yardım yapmış oluyorlar. Bugüne kadar 7 bin kişi katılmış. Çok katılanlar ve yardım edenler var" diyen Özoğuz, bu kez kendisinin bir bakan olarak davet edildiğini anlattı.
Özellikle savaş olan bölgelerde çocukların annelerini veya babalarını kaybettiğini dile getiren Özoğuz, Gazze'de özellikle geçen yıl neler yaşandığının bilindiğine vurgu yaptı.
Her yerin yerle bir olduğuna dikkati çeken Özoğuz, Almanya'da Gazze'yi bu şekilde göstermek gerektiğini belirtti.

Özoğuz, şöyle konuştu:
"Bakın siz hep teröre bakıyorsunuz. Siz hep bir tarafa, siyasetçilerin diyelim, neler dediklerine bakıyorsunuz ama esas orada yaşayan insanlar neler yaşıyor? Yıllardır neler yaşıyorlar? Buna biraz önem vermek lazım. O insanların biraz da avukatları olmamız gerekiyor. Ve özellikle orada yalnız kalmış olan çocukların avukatları olmamız gerekiyor. O nedenle bu senenin Gazze'nin seçilmesine de ben özellikle destek vermek istedim."
-"Aşırı sağcılarla görüşmek doğru değil"-
Özoğuz, Almanya'nın Dresden kentinde ortaya çıkan İslam ve göçmen karşıtı Batı'nın İslamlaşmasına karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketinin bölündüğünün hatırlatılması üzerine de"Bundan sonra ne olacak bilemeyiz. Beklemek lazım. PEGIDA herhangi bir şekilde devam edecek mi? PEGIDA tam olarak ne? Bunu anlamak lazım. Kimler katılıyor. Organizasyonu biliyoruz. Hadi onların birçoğu Nazi, aşırı sağcı. Onlarla görüşmek doğru değil. Hatta yanlış. Onlara podyum vermemek lazım" değerlendirmesinde bulundu.
-"PEGIDA aynı şekilde devam etmez"-
PEGIDA harekete binlerce kişinin katıldığını anımsatan Özoğuz, siyasetçi olarak bunların kim olduğunu ve ne istediklerini anlamak gerektiğini bildirdi. Birçok şehirde PEGIDA'ya karşı çıkanların sayısının da çok fazla olduğuna işaret eden Özoğuz, bunun güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

PEGIDA'nın aynı şekilde süreceğini tahmin etmediğini anlatan Özoğuz, "Böyle bir şey hafif parçalandığı zaman tam aynı şeye geri dönemiyor" yorumunda bulundu.
Özoğuz, yemekten sonra çocuklar için bağışta bulundu.
Yetim Yemeği kampanyasına geçen ay eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff da katılmıştı.
Öte yandan, kampanyayı düzenleyen kuruluşun, Müslümanlar ve gayrimüslimleri yemekte bir araya getirerek yetim çocuklar için sorumluluk üstlenmelerini amaçladığı ifade edildi.
Kaynak: AA