Yeni Anayasada Kadınlar Da Söz Sahibi Olmalı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Prof Dr. Arzu Çiçek, Eskişehirli kadınlarla kahvaltıda buluştu.

Yeni Anayasada Kadınlar Da Söz Sahibi Olmalı

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimleri için Anadolu Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden istifa eden Prof. Dr. Arzu Çiçek, çalışmalara hızlı bir şekilde başladı.

Bir grup Eskişehirli kadın ile kahvaltıda buluşan Prof. Dr. Çiçek, kadına yönelik şiddet üzerinde durdu. Kadınların toplumda çok önemli bir yeri ve önemi olduğunu dile getiren Çiçek, “Özgecan yavrumuza yapılan hunharca saldırı haberini izlediğimde sanki canımdan bir can gitti. Eğer ki biz Özgecan’ın katillerini ve kadına yaşam hakkını çok gören diğer katilleri yeteri kadar eğitmiş olsaydık, bunlar yaşanmazdı. Bu tür şiddet olaylarının önüne geçilebilmesi için ilk etapta suçlulara caydırıcı cezalar gündeme getirilmeli, daha sonra da bu konuda eğitimin üzerinde derinlemesine durulmalı. Yeni yapılacak anayasa, bu konularda kadınlar tarafından ele alınmalı. Bu sebeple ki kadınlarımız da artık yeni anayasa yapımında ve kanunların hazırlanmasında yer almalı. Peygamber efendimizin ‘Cennet Anaların Ayakları Altındadır’ Hadis-i Şerifi dinimizin kadına ne kadar önem verdiğini göstermektedir. Kadın bir annedir. Kadınlarımız saymakla bitiremeyeceğimiz fedakârlıklar yapmaktadır. Eğitimden günlük yaşama, çalışma hayatından sosyal hayata kadar birçok alanda kadınlarımızın değeri ve önemi üzerinde çok yoğun olarak çalışmamız gerekiyor” dedi.

ÇALIŞMAYA DEVAM
Eskişehirli kadınlar ise; sosyal, kültürel, eğitim ve yönetim gibi alanlarda söz sahibi olunmasından duyacakları memnuniyeti dile getirdiler. Kadınların her zaman söz sahibi olmasından yana olduğunu ve yönetimlerde de kadın fikrinin bulunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Arzu Çiçek “Yerelden evrensele insanlık adına farkındalık oluşturmak amacı ile kadınlar için de çalışmalarıma devam edeceğim” dedi ve hiçbir zaman ağlamayan her zaman yüzü gülen Türk kadınlarının yaşadığı güzel bir Türkiye dilediğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA