Yılmaz: Masum cana kıyan kısası hak eder

Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Allah dahi masum cana kıyanın günahını yüklenmezken siyasilerin cesaretle yüklenmesine sadece gülüyorum. Çünkü akılları başlarında değil" dedi.

Yılmaz: Masum cana kıyan kısası hak eder
İdam cezası tartışmaları gündemdeki yerini koruyor.

Konu hakkında son değerlendirme Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, “Siyasi otorite haksızlıkla iş görüyor. Kimse masum bir cana kıyanı affedemez. Yaratan Allah dahi böyle bir hakkı kendi üstüne almamıştır. Haksızca masum cana kıyanları affedenler kendilerine ağır bir günah ve ağır bir yük yüklenmektedirler.” ifadelerini kullandı. Yılmaz, şöyle devam etti:

Başkanlık arzusu kadar idam yasasına da arzu duyulmalıdır
Her gün ne getireceği ne götüreceği doğru hesaplanmamış bir Başkanlık arzusu ile Amerika modeli Başkanlık sistemi isteğini Cumhurbaşkanı başta olmak üzere AK Parti mensuplarından işitmekteyiz. Cumhurun başı olarak sayın Erdoğan'dan bir kez de model aldığı Amerika da yürürlükte olan idam ya da ölüm cezasının getirilmesi yönünde beyan duymak isteriz.

Yaşam hakkı kutsaldır. Eğitim ve ceza beraber olmalı
Devletin görevi vatandaşlarının yaşam hakkına saygı duymak ve bu saygıyı yasalarla güvence altına almak olmalıdır. Eğitim evet fakat cezada caydırıcılık esas olmalıdır dedi.