Mavi Marmara Saldırısı Eskişehir'de Sahneye Taşındı

Filistin'e insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine, İsrail askerlerince yapılan haksız saldırının anlatıldığı tiyatro oyunu, Yedi Tepem Sanat Tiyatro Pencere Grubu tarafından Eskişehir'de sahnelendi.

Mavi Marmara Saldırısı Eskişehir'de Sahneye Taşındı

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki Sineme Anadolu'da gerçekleştirilen ve 10 kişilik ekibin görev yaptığı tek perdelik tiyatro oyununda, Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda şehit olan 9 vatandaşımız anıldı. Mavi Marmara gemisinin içinde yaşananları anlatan, aralarında çok sayıda öğrencilerin de bulunduğu kalabalık bir vatandaş topluluğunun izlediği oyunun başlarında şakalar ön plandayken, İsrail askerlerinin saldırısı sonrası duygusal bir hava oyuna hakim oldu. İzleyenlerin bir kısmı gözyaşlarını tutamazken, oyun seyircilerden büyük alkış aldı. Salonun büyük kısmının olduğu görülürken, oyuncular gösterdiği performansla izleyenlerden büyük ilgi topladı

SON 50 YILIN EN BÜYÜK TRAJEDİSİ
Tiyatronun yazarı ve yönetmeni olan Hasan Özaşlamacı, İHA muhabirine tiyatro oyunu ile ilgili yapıtığı açıklamada, Mavi Marmara olayının insani olarak en büyük hareketlerden ve son 50 yılın en büyük trajedilerinden biri olduğunu belirtti.

Özaşlamacı, "Bunu pas geçmemeliyiz. Dokuz vatandaşımız şehit oldu ve 19 yaşında genç bir kardeşimizi de bu olayda kaybettik. Üstelik bu kardeşlerimiz Gazze'ye insani yardım götürüyorlardı. Gazze'de fosfor bombalarının yaktığı çocuklar var, açlıkla ve hastalıkla boğuşan canlar var. O insanlara yardım götürülürken böyle bir olayın yaşanması görmezden gelinemezdi'' dedi.

MAVİ MARMARA BEYAZ PERDEYE DE AKTARILACAK
Mavi Marmara'nın tiyatro oyunundan sonra beyaz perdeye de aktarılacağını belirten ve "Şimdiden müjdeyi vermek istiyorum" diyen Özaşlamacı şöyle devam etti,
"Mavi Marmara olayı unutulacak bir olay değil. Biz de tiyatro oyunu ile yetinmeyip nasip olursa bir de sinema filmi yapacağız. Tiyatroya gösterilen ilginin daha fazlasını sinemada görebileceğimizi ümit ediyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: İHA