2015 Bakü Avrupa Oyunları

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12-18 Haziran 2015 tarihlerinde düzenlenecek Avrupa'nın ilk kıtasal oyunlarının tanıtımı için Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov Budapeşte'de basın toplantısı düzenledi.

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen basın toplantısında, toplamda 50 ülkeden 6 bin 100 sporcunun yarışacağı oyunlar hakkında bilgi verdi.
Rahimov, ''Bakü, ilk defa düzenlenecek Avrupa Oyunları'na, 2012 Aralık ayında ev sahipliği yapma hakkını kazanmıştı. Normalde olimpiyatlara ülkeler yedi yıl içinde hazırlanırlarken biz 2,5 yıl içinde hazırlandık. Ayrıca oyunların başlamasına 100 günden daha fazla bir süre olmasına rağmen Bakü şimdiden hazır'' dedi.

Rahimov ayrıca, oyunların düzenlenmesi için 909 milyon avro bütçenin ayrıldığını şu ana kadar 350 milyon avronun kullanıldığını söyledi.

Azad Rahimov AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bizim kardeşlerimiz, Türk sporcular da bu oyunlara katılacak. Bu büyük bir şans. Avrupalı sporcularla birlikte yarışacağız. Azerbaycan ve Türkiye'nin çok madalya kazanarak çok büyük başarılar elde edeceklerini umuyorum'' diye konuştu.

Basın toplantısı sonrası Azerbaycan'ın Macaristan Büyükelçiliği tarafından verilen resepsiyona Macaristan'ın İnsan Kaynakları Bakanı Zoltan Balog da katıldı.

Kaynak: AA