Mahir Ünal: Çözüm sürecinin muhattabı millettir

Çözüm sürecine ve genel seçimlere ilişkin soruları yanıtlayan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, önemli açıklamalarda bulundu.

Mahir Ünal: Çözüm sürecinin muhattabı millettir
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, A Haber'de katıldığı programda çözüm sürecine ve genel seçimlere ilişkin soruları yanıtladı.

''HDP'nin seçimlere parti olarak katılma kararı var. Eğer bu karar değşmez ise, barajı aşarlarsa Türk siyaseti nasıl etkilenecek, aşamazlarsa nasıl etkilenecek?'' sorusuna Ünal
''Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş'ın aldığı oy oranı anladığım kadarıyla HDP'yi bir siyasi parti olarak seçime girme düşüncesini daha da cazip hale getiriyor...HDP asla şunu düşünmemelidir; ben bir taraftan demokratik siyaseti egemen kılacak adımlar atarken, öbür taraftan da silahların gölgesinde yaptığım siyasetin konforunu yaşamalıyım, hem müzakere hem mücadele yaklaşımı tabii ki sürdürülebilir bir şey değil.'' şeklinde yanıt verdi.

YENİ BİR ÇAĞRI BEKLİYORUZ

2013'teki Nevruz'da Öcalan'ın mektubunun okunduğunu, orada silahların bırakılacağı ve demokratik siyaset döneminin başlayacağına dair ciddi çağrılar yapıldığını hatırlatan Mahir Ünal, önümüzdeki süreçte de yeni bir çağrı beklediklerini belirtirken ''Biz kendi pozisyonumuzdan baktığımızda öncelikle çözüm süreci, diğer taraftan seçimler öbür taraftan kamu düzeni bizim iktidar partisi olarak bunların hepsini birbirine zarar vermeden sürdürmek. Kamu düzenini sağlamak, seçimlerin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak ama öbür taraftan da çözüm sürecini amacına ulaştırmak. Bölgede demokratik siyasetin egemen kılınması, silahların ve maalesef her gün özellikle bugün Cizre'de ve Silopi'de yaşanan daha önce Hatip Dicle'nin, Abdullah Öcalan'ın bu konuda yaptığı çağrılara, kamu düzenin inşaasına yönelik çağrılara rağmen bir taraftan da seçimlere girerken kontrollü bir gerilim anlayışı içerisinde olunduğu görülüyor.'' ifadelerini kullandı

HDP BARAJI AŞARSA TÜRKİYE PARTİSİ OLUR

''HDP 'nin barajı aşması durumunda ne olur?'' sorusuna ise Ünal ''HDP, barajı aşarsa bir Türkiye partisi olur...Diğer siyasi partiler nasıl ki sahada çalışmalar yürütüyorlarsa ve kendi siyasi vizyonlarının Türkiye'nin değerlerini kuşatan bir bakış açısıyla bir siyaset yapıyorlarsa heralde HDP'de terörle, şiddetle, silahla arasına mesafe koyacak ve demokratik siyasetin gereklerini yerine getirecektir.'' şeklinde cevap verdi.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN MUHATTABI MİLLLETTİR

''Çözüm sürecinin muhattabı bu milletin kendisidir.'' diyen Mahir Ünal ''Edirne'deki insan da çözüm sürecinin muhattabıdır, Van'da ya da Cizre'de örgütün ötekileştirme ve örgütün tek tipleştirmesine maruz kalan herhangi bir Kürt kardeşimiz de çözüm sürecinin muhattabıdır. Çözüm sürecinin muhattabı sadece HDP ya da terörün sonlandırılması anlamında PKK değildir.'' diye konuştu.