'2014 Yılı Ekonomik Gücün Arttığı Bir Yıl Oldu'

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi Başkanı Resul Lekesiz, Avro bölgesindeki ekonomik durgunluk, Ortadoğu, Rusya, Ukrayna'da yaşanan gerginliklerin bütün bölgeyi etkisi altına aldığı 2014 yılında Türkiye'nin büyüme trendini sürdürdüğünü bildirdi.

Lekesiz ile yönetim kurulu üyeleri, Muratpaşa ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Lekesiz, burada yaptığı açıklamada, bu yıl 25'inci yılını kutlayan MÜSİAD'ın 11 bin üyesiyle güçlü bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

MÜSİAD'ın yurtdışında faaliyetlerini artırdığını dile getiren Lekesiz, Moskova'dan Batum'a, Tokyo'dan Nijerya'ya kadar yeni şubeler açmayı planladıklarını kaydetti.

Geçen yılın ekonomi rakamlarını değerlendiren Lekesiz, gelişmiş ülkelerin 2008 krizinin etkilerini gelişmekte olan ülkelere göre daha fazla hissettiğini belirtti.

Avro bölgesi ülkeleri, Japonya, Çin, Rusya ve ABD gibi büyük ekonomilere sahip ülkelerin geçen yıl çok az büyüme kaydettiklerini anlatan Resul Lekesiz, şunları söyledi:
"Türkiye, 2014 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4,8 büyüyerek OECD ülkeleri arasında birinci çeyrekte en çok büyüyen ülke oldu. 2014 yılı ekonomik gücün arttığı bir yıl oldu. Avro bölgesinde ekonomik durgunluğun devam ettiği, Ortadoğu, Rusya, Ukrayna'da yaşanan gerginliklerin bütün bölgeyi etkisi altına aldığı 2014 yılında, Türkiye, büyüme trendini sürdürmüş, güçlü ekonomik yapısını muhafaza etmiş."
Lekesiz, cari açığın çözümünde, bu yıl ise petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle cari açığın daha da düşmesini beklediklerini bildirdi.
Kaynak: AA