Sağlıklı Yaşama Dikkat Çekmek İçin Balık Ekmek Dağıtıldı

Elazığ'da sağlıklı yaşam yürüyüşünün ardından sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek için ekmek arası balık ikram edildi.

Sağlıklı Yaşama Dikkat Çekmek İçin Balık Ekmek Dağıtıldı

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Fırat Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan mesire piknik alanında 'Sağlıklı yaşam yürüyüşü' yapıldı. Yürüyüşe Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun, Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. İbrahim Halil Akkuş, sağlık çalışanları, Sevgi Evleri çocukları ve çalışanlarıyla birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Elazığ Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun, Sağlık Bakanlığı'nın yürütmüş olduğu sağlıklı yaşam yürüyüşü ile ilgili Halk Sağlığı Müdürlüğü'nen yaptığı yürüyüşe katıldıklarını söyledi.

Altun, "Burada müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarla beraber bu tarz etkinliklere elimizden geldiğince katılıyoruz. Sağlıklı yaşamayı sağlıklı beslenmeyi ve hareket etmeyi kurum olarak çok önemsiyoruz. Burada sevgi evlerinde kalan çocuklarımızla beraber yürüyüşe katıldık. Ayrıca kendi kurumumuzun da sağlıklı yaşam ve aktivite etkinliklerimiz oluyor. Bir spor salonumuz var rehabilitasyon merkezinde spor hocamız eşliğinde engellilerimiz de bu tür aktivitelere çok sık bir şekilde katılıyor. Bu tür aktiviteleri daha yoğun şekilde gerçekleşmesini bekliyoruz. Daha öncede söylemiştik temel sloganımız sağlıklı beslen, hareket et ve mutlu yaşa" dedi.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. İbrahim Halil Akkuş ise, "Bildiğiniz gibi 2014 yılı sağlıklı yaşam yılı olarak sürekli yürüyüşler tertiplemiştik. 2015 yılında da Elazığ'da yine aynı özeni gösterme kararı aldık. Elazığ da geçen yıl yapmış olduğumuz çalışmalarda gördük ki sadece üçte biri normal kiloda, üçte ikisi yani yüzde 65’i sıkıntılı. Bunun yüzde 34’ü aşırı kilolu, yüzde 31’i de obez görülmektedir. Bunu gördükten sonra nasıl çalışmalar yapabiliriz diye düşündüğümüzde birçok çalışmamız oldu. Lokantalarla, okullarla, kreşlerle, kantinlerle ilgili çalışmalar yaparken bunların yanında sağlıklı beslenme adına ilimizde elbette hanımlarımız gayet güzel yemek yapıyorlar. Buda bizde obezitenin sebeplerinden biri ama bu bir bahane değil. İlimiz bir çok özelliği açısından şanlı bir il bunlardan biride alabalık tesislerinin olmasıdır. Bugün buna da dikkat çekmek için katılanlara sağlıklı beslenme adına mangalda pişirilmiş balık ekmek dağıttık" diye konuştu

Yürüyüş yapılmasının ardından sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek amaçlı balık ekmek dağıtıldı.
Kaynak: İHA