O Kazanın Zanlısı Yakalandı

Bayrampaşa'da seyir halindeyken durdurulan bir aracın altında sıkışmış halde bulunan yaşlı adama ilk çarpan kişi, olay yerinde bulunan kırık ayna sayesinde tespit edildi.

Gözaltına alınan ehliyetsiz kadın sürücü Betül Ö., adliyeye sevk edildi.
Bayrampaşa'da seyir halindeyken durdurulan bir aracın altında sıkışmış halde bulunan 64 yaşındaki Murat Kapuci'ya ilk çarpan kişi, polisin dikkatli araştırması sonrasında olay yerinde bulunan kırık ayna sayesinde tespit edildi. Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Bürosu ekipleri, kazanın ilk olduğu Sağmalcılar Viyadüğü üzerinde bir adet ayna parçası ve o aynanın üzerinde barkod olduğunu belirledi.

Yapılan araştırma sonucunda o ayna barkodunun 2013 model beyaz bir araca ait olduğu tespit edildi. Kazanın olduğu yol güzergahı boyunca MOBESE kamera görüntülerini inceleyen polis, sol aynası kırık olan ve markası ayna barkoduyla belirlenen beyaz otomobili tespit etti. Otomobilin altında kalarak yaklaşık 5 kilometre sürüklenen yaşlı adama ilk çarpan kişinin ehliyetsiz kadın sürücü 31 yaşındaki Betül Ö. olduğu belirlendi. Feci bir şekilde yaşamını kaybeden 64 yaşındaki Murat Kapuci'yi ise ailesi teşhis etti.

Ölümlü bir kazaya karıştıktan sonra kayıplara karışan sürücü Betül Ö. gözaltına alındı. İfadesi alınan zanlı Betül Ö., "Kaza sonrası durdum, ancak hava karanlık olduğu için kimseyi görmedim. Daha sonra olay yerinden ayrıldım, kazanın dehşetini daha sonra televizyonlardan izledim. Ondan sonra korktuğum için polise teslim olmadım" dedi.

Betül Ö. emniyette yapılan sorgunun ardından tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Adliye sevki öncesinde Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Betül Ö. sorulan sorulara sessiz kalmayı tercih etti.

Betül Ö. hastane çıkışında ayağı kayınca yere kapaklandı. Polis, yere düşen Betül Ö.’yu kaldırarak adliyeye götürdü.
Kaynak: İHA