Bayrampaşa'daki Kazanın Şüphelisi Serbest Bırakıldı

Bayrampaşa'da seyir halindeyken durdurulan bir aracın altında sıkışmış halde bulunan yaşlı adama ilk çarpan kişi olduğu iddia edilen ve gözaltına alınan şüpheli kadın, serbest bırakıldı.


Bayrampaşa'da seyir halindeyken durdurulan bir aracın altında sıkışmış halde bulunan 64 yaşındaki Murat Kapuci'ye ilk çarpan kişi olduğu iddia edilen Betül Ö. öğle saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti. Burada savcılık tarafından sorgulanan şüpheli tutuklama talebiyle İstanbul Nöbetçi 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Kazaya 3 aracın karıştığı ve olaya hangisinin neden olduğu belirlenemediğinden, Betül Ö.’nün ifadesinin ardından adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldığı öğrenildi.

Ehliyeti olmadığı tespit edilen Betül Ö.’nün polise verdiği ilk ifadesinde, "Kaza sonrası durdum, ancak hava karanlık olduğu için kimseyi görmedim. Daha sonra olay yerinden ayrıldım, kazanın dehşetini daha sonra televizyonlardan izledim. Ondan sonra korktuğum için polise teslim olmadım" dediği iddia edilmişti.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Bayrampaşa Sağmalcılar Viyadüğü'nde gece yarısı meydana gelen trafik kazasında, yaya olarak yolun karşısına geçmeye çalışan Murat Kapuci’ye otomobil çarptı. Kazadan haberi olmayan Sezer D. otomobiliyle yaşlı adamı yaklaşık 5 kilometre otomobilinin altında sürüklemişti. Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Bürosu ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu, kazanın ilk olduğu Sağmalcılar Viyadüğü üzerinde bir adet ayna parçası ve üzerinde barkod tespit edildi. Daha sonra ayna barkodunun 2013 model beyaz bir araca ait olduğu tespit edildi. Kazanın olduğu yol güzergahı boyunca MOBESE kamera görüntülerini inceleyen polis, sol aynası kırık olan ve markası ayna barkoduyla belirlenen beyaz otomobili tespit etti. Plakası alınan otomobilin Fatih'te oturan kadın sürücü Betül Ö.'ye ait olduğu belirlendi. Ölümlü bir kazaya karıştıktan sonra kayıplara karışan kadın sürücü Betül Ö. gözaltına alındı.
Kaynak: İHA