Polisten Silah Namlusu Operasyonu

Malatya polisi, silah namlusu imal den bir atölyeye baskın düzenledi.

Baskında namlu üretiminde kullanılan çok sayıda malzemeye el konuldu.
Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin aldıkları bir istihbaratta, Malatya’da kurusıkı tabancalara özel olarak üretilen namluların takıldığı ve bu şekilde gerçek silah elde edildiği bilgisi ulaşınca operasyon için düğmeye basıldı.

14 Şubat’ta gerçekleştirilen operasyonda göz altına alınan İ.Y. ve S.G. İsimli şüphelilerin üzerinden 2 adet ruhsatsız tabanca ve 2 adet boş şarjör ele geçirildi. Operasyonda C.B. isimli şahsın ikametinin müştemilatında bulunan atölyede ise 1 adet siyah poşet içerisine sarılmış vaziyette 7.65 mm çapında tabanca ile bu tabancaya takılı vaziyette, 1 adet şarjör ve bu şarjöre takılı vaziyette 3 adet farklı yapımlarda 7.65 mm çapında fişek ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen diğer malzemeler ise şöyle;
“1 adet 9 mm. sürgü,1 adet siyah renkli silah gövdesi, 2 adet ham çelikten imal edilmiş namlu,1 adet torna makinesi, 1 adet mengene, 1 adet taşlama makinesi, 4 adet namlu yapımında kullanılan 81, 74, 70, 63 cm ebatlarında ham çelik malzeme, 3 adet muhtelif ebatlarda şarjör yapımında kullanılan şarjör kalıbı, 1 adet 7.65 mm tabancaya ait yayı olmayan şarjör gövdesi, 1 adet kumpas, 1 adet mercek, 2 adet şarjör gerdeli, 25 adet icra mili yayı, 20 adet şarjör gerdel yayı, 14 parça çeşitli renk ve modelde kabza kapağı,2 adet 7.65 mm tabancaya ait yayı olmayan tabanca şarjörü, 1 adet 37 cm ebadında eye.

Toplam olarak 53 adet namlu yapımında kullanılan malzemenin ele geçirildiği operasyonda gizli olarak kullanılan atölyenin bulunduğu ev mühürlendi. Gözaltına alınan şüpheliler İ.Y ve S.G hakkında “Ruhsatsız Tabanca Bulundurmak” suçundan işlem yapılırken C.B. hakkında ise “Ruhsatsız Tabanca İmal ve Ticareti” suçlarından işlem yapıldığı belirtildi.
Kaynak: İHA