Karmod Prefabrik, Güney Amerika Ülkelerine Toplu Konut Üretmeyi Hedefliyor

Karmod Prefabrik, sosyal konut açığŸı bulunan Güney Amerika ülkelerine toplu konut üretmeyi hedefliyor.

Karmod'dan yapılan açıklamaya göre, 2015 yılı hedeflerini belirleyen firma, Güney Amerika ülkelerinde sosyal kullanım amaçlı ekonomik toplu konutlar üretebilmek amacıyla çalışŸmalara başŸladı.
Karmod ǜst Yöneticisi (CEO) Mehmet LJankaya, konuya ilişŸkin değŸerlendirmesinde, Güney Amerika ülkelerinde yaptıkları araşŸtırmalara göre özellikle şžili, Brezilya, Peru gibi ülkelerde sosyal amaçlı ekonomik konutlara yoğŸun olarak ihtiyaç duyulduğŸunu tesbit ettiklerini belirtti.

LJankaya, prefabrik ev üretim tarzlarının kalitesiyle beraber ekonomik fiyatlarıyla bu ülkelerin konut açığŸına en iyi çözüm olacağŸını ifade etti.

ǜretimini gerçekleşŸtirdikleri prefabrik hazır evlerin vidalı ve geçmeli demonte sisteme sahip olması nedeniyle deniz aşŸırı ülkelere sevkinde bile nakliye avantajı sunduğŸuna işŸaret eden LJankaya, şŸunları kaydetti:
"Yeni hedefler koyarak sahip olduğŸumuz üretim teknolojimiz ve birikimimizle ülkemizin ihracat hedeflerine maksimum katkı sağŸlamak istiyoruz. Bu nedenle geçtiğŸimiz yıllarda lokal üretimler gerçekleşŸtirdiğŸimiz Güney Amerika ülkelerinde daha büyük projelere imza atmak istiyoruz. Bu ülkelerdeki sosyal konut açığŸının giderilmesinde Karmod olarak demonte sevk özelliğŸiyle kolay nakliye avantajı sunan prefabrik evlerimizle katkı sağŸlamak arzusundayız. Böylece Irakla beraber Afrika ülkelerinde gerçekleşŸtirdiğŸimiz konut projelerine Güney Amerika ülkelerini de eklemeyi hedefliyoruz."
 
Kaynak: AA