Edirne Belediyesi’nin 'birinci İkametini Kente Taşıyan Öğrenciye 120 Tl Destek'Kampanyası Başladı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İller Bankası’ndan hak ettiği payı alabilmek için 'İkametini Getir 120 TL’lik Kentkartını Al' uygulamasını başlattığını söyledi.


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne nüfusunun son resmi rakamlarda 150 bin 200 olduğunu ancak, Edirne’de fiili olarak 190 bin kişinin yaşadığını ifade etti.

Belediye Başkanı Gürkan, Edirne nüfusunun resmi rakamı ile yaşayan nüfusu arasında çok büyük bir fark olduğunu ve bu fark nedeniyle de Edirne’nin İller Bankası’ndan hak ettiği desteği alamadığını söyledi.

Başkan Gürkan, kentin zararına olan bu durumu çözebilmek adına, 'İkametini Getir 120 Tl’lik Kentkartını Al' uygulamasını başlattıklarını bildirdi.

"İLLER BANKASI’NDAN YETERLİ KATKIYI ALMADAN HİZMET VERİYORUZ"
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'İkametini Getir 120 TL’lik Kentkartını Al' uygulamasındaki amaçlarını şöyle aktardı:
"Kent merkezinde 32 bin öğrencimiz var ama sadece 5 bin öğrencinin birinci ikameti Edirne’de 27 bin öğrencinin ikameti ise Edirne'de değil. Bütün belediyeler merkezi bütçeden her ay resmi nüfus sayılarına göre bir pay alırlar, buna iller bankası payı denir. Bu da kişi başı yaklaşık 28 lira ile 30 lira arasına bir rakamdır. 27 bin öğrencimizi 30 lira ile çarparsanız bu ayda 810 bin lira gibi bir rakam yapar ve yılda 10 trilyonluk bir rakam yapar. Şimdi biz arkadaşların ikametgahlarını Edirne'ye taşımamalarından dolayı her ay sadece öğrenci kardeşlerimizden 800 bin lira yılda 10 trilyon lira gelirden yoksun kalıyoruz. Fakat aynı hizmeti veriyoruz. Yine 4 bin civarında askerimiz var. Ve Edirne, Lalapaşa, Havsa, Süloğlu'nun köylerinde ikameti olup Edirne'de yaşayan arkadaşlarımız var ki bunlarında sayısı yaklaşık 8 bin civarında. Tüm bunları topladığımızda 40 bin’e yakın bir nüfusa iller bankasından hiçbir katkı almadan hizmet veriyoruz. Bundan şikayetçi değilim ama bu katkıyı alamamaktan şikayetçiyim"
Başkan Gürkan, uygulamaya dahil olabilmek için, Trakya Üniversitesi’nde öğrenim görmek, Edirne merkezde ikamet etmek, birinci ikametini Edirne’ye aldırma işlemini 4 Şubat 2015 tarihinden sonra gerçekleştirmiş olmak gerektiğini, konuyla ilgili daha detaylı bilgi ve başvuru formunun Edirne Belediyesi’nin resmi web sitesinden alınabileceğini belirtti.

Kaynak: İHA