Doktorlar ve Hemşireler Özgecan'a Sahip Çıktı

İzmir'de doktor ve hemşireler, üniversiteli Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesini kınarken yapılan sabın açıklamasında ''Aslında katledilen ve yakılan sadece Özgecan değildi.

Doktorlar ve Hemşireler Özgecan'a Sahip Çıktı
Kadının kamusal alanda var olması, yolculuk edebilmesine saldırıydı bu. Kim bilir daha kaç kadı, kaç çocuk kadın yakılacak yada tecavüz edilecek'' denildi.
İçel'de üniversiteli Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesine yönelik protestolar tüm yurtta sürerken İzmir'de çeşitli noktalarda protestolar yapıldı. İzmir Tabip Odası üyesi, doktor ve hemşireler, yakılarak öldürülen Özgecan Aslan için, Alsanca Nevvar Salih İşgören Devlet Hstanesi önünde toplandı. Yaklaşık 100 sağlıkçı, 'Kadına şiddete hayır', 'Türkiye Özgecan'a sahip çık', 'Kadın cinayetlerine hayır' sloganları atıldıktan sonra Özgecan Aslan için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Grup adına konuşan İzmir Tabip Odası üyesi Doktor Nezehat Kaya, ''Özgecan Aslan henüz 20 yaşında, üniversite öğrencisiydi. Kamu hizmeti yapmak üzere konulmuş bir toplu taşıma aracına bindi ve toplu taşıma aracında tecavüze uğrayarak hunharca öldürüldü. Sonra yakıldı. Vicdanı olan tüm erkek ve kadınların başı sağolsun. Aslında katledilen ve yakılan sadece Özgecan değildi. Kadının kamusal alanda var olması, yolculuk edebilmesine de bir saldırıydı bu. Özgecan'ı yakan alevler kadın ya da erkek, çoluk çocuk tüm insanlığımızı yakmıştır, kim bilir daha kaç kadın, kaç çocuk kadın yakılacak ya da tecavüze uğrayacak. Bugün, ülkemizde resmi rakamlarla her 1 dakikada 20 kadın dayak yiyorsa, her ay 34 kadın ve son 6 yılda 4 bin kadın öldürülüyorsa ve binlerce kadın tecavüze uğruyorsa bunun bir sorumlusunun olması gereklidir'' dedi.

Grup daha sona olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA