Diyarbakır'a Eğitim Havuzu

Türkiye Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma Federasyonu Başkanı Savaş Yapman, "42,5 metre derinliğinde dünyanın en derin eğitim havuzunu Diyarbakır'a kazandırıyoruz" dedi.

Yapman, Diyarbakır Ticaret Borsası Salonu'nda düzenlenen federasyonun birinci olağan kongresinde yaptığı konuşmada, 9 bin kilometre uzunluğunda deniz kıyısına ve çok sayıda göl, akarsu ve baraj gölüne sahip olan Türkiye'deki arama kurtarma kuruluşlarını federasyon çatısı altında birleştirdiklerini söyledi.

Federasyonun en büyük hedefinin donanımlı kurtarma elemanı yetiştirilmesi olduğunu kaydeden Yapman, "İleri düzeyde eğitimler vererek donanımlı kurtarma personelinin yetişmesine katkı sunacağız. Bunu kamu ve sivil toplum örgütleri el ele vererek gerçekleştireceğiz" dedi.

Yapman, federasyonun ilk genel kurulunu Diyarbakır'da yaparak buraya ne kadar önem verdiklerini gösterdiklerini kaydederek, şöyle konuştu:
"Dünyanın en derin havuzunu Diyarbakır'a kazandırmak için bir süredir çabalıyoruz. Bu havuzun projesini tamamladık. 42,5 metre derinliğinde dünyanın en derin eğitim havuzunu Diyarbakır'a kazandırıyoruz. İtalya'da 42 metre derinliğinde bir havuz var. Biz ondan daha derinini yapacağız."
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ise ülkedeki sivil toplum örgütlerinin son yıllarda dünya genelinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, toplum yararına çalışan kuruluşlara her zaman desteğe hazır olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan genel kurulda başkanlığa Yapman yeniden seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Murat Nezir Ensari, İlhami Çakmak, Mesut Güney, Murat Kulakaç ve Şengül Barın getirildi.

Kaynak: AA