Supsan, Çevre Dostu Turbo Pazarının Yüzde 50’sine Ulaşmayı Hedefliyor

Türkiye’de satışı gerçekleşen yaklaşın 3 milyon adet turbo motorlu binek ve hafif ticari araç bulunduğunu ifade eden Supsan A.Ş. Genel Müdürü Salih Alson, “Bu araçların 400 bin adedinde bulunan turbo motorlar yenilenme sürecine girmiş durumda.

Supsan, Çevre Dostu Turbo Pazarının Yüzde 50’sine Ulaşmayı Hedefliyor
Supsan olarak biz bu pazarın yarısına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Supsan A.Ş.’nin bayileri, tamircileri, kapakçıları, rektifiyecileri, perakendecileri ve otomobil sanayi çalışanlarını bir araya getirdiği ‘bölge toplantıları’nın ilki Bursa’da yapıldı. 10 milyon adet yıllık supap üretim kapasitesiyle Türkiye pazarının büyük kısmını elinde bulunduran Supsan, bölge toplantıları sayesinde sektörü daha yakından tanımayı hedefliyor. Supsan A.Ş. Genel Müdürü Salih Alson, “İtalya, Fransa, Almanya ve ABD başta olmak üzere Rusya, Hollanda ve çevre ülkelere ihracat yapıyoruz. Yıllık 10 milyon adedi bulan üretim kapasitemiz ile Türkiye’nin en büyük supap üreticisiyiç. 130 adet makinanın bulunduğu tesiste üretilen supaplar 40 farklı işlemden geçiyor. Porsche, Aston Martin, Ferrari, BMW ve Mercedes olmak üzere dünyaca ünlü otomobil firmaları için de supap imal ediyoruz. İtalya, Fransa, Almanya ve ABD başta olmak üzere Rusya, Hollanda ve çevre ülkelere de ihracatımız var. Tek tesiste supabın yanı sıra itici çubuk, turbo ve eksantrik mili de yapıyoruz” diye konuştu.

Turbonun çevre dostu olmanın yanı sıra yakıt tasarrufu sağlayarak verimliliği de artırdığını belirten Alson, “Dünyada şu anda karbondioksit salınımını düşürmek için en verimli uygulama turbodur. 5 yıl zarfında kapasitenin artması ile birlikte traktör, kamyon ve ağır vasıtalar için de imalat yapacağız. Türkiye pazarından sonra turbo ürünümüzü Almanya ve Fransa’ya ihraç etmeyi planlıyoruz. Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’da başarılı olacağız. Bilhassa Avrupa’da dağıtıcılarımızın olması ve kalite anlamında iddialı olmamız, bizim bu pazarlarda da başarılı olmamızı temin edecek. Türkiye’de satışı gerçekleşen yaklaşık 3 milyon adet turbo motorlu binek ve hafif ticari araç bulunuyor. Bu araçların 400 bin adedinde bulunan turbo motorlar yenilenme sürecine girmiş durumda. Supsan olarak biz bu 400 bin adetlik pazarın yüzde 50’lilik kısmına, yani 200 bin araca ulaşmayı hedefliyoruz. 2015 yılını 2014'e göre daha verimli bir yıl olarak görüyoruz. Supap üretiminde ve orijinal ekipman satışlarında artış bekliyoruz. Yedek parça konusunda da artış bekliyoruz. Artık bizim için büyük krizler geride kaldı” dedi.

Kaynak: İHA