Meclis Üyesi Serkan, Milletvekili Aday Adayı Oldu

Kilis Belediye Meclis üyesi Sevcan Serkan, AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için meclis üyeliğinden istifa etti.

Meclis Üyesi Serkan, Milletvekili Aday Adayı Oldu

Belediye Meclis üyesi Sevcan Serkan eşi diş hekimi Mustafa Serkan ile birlikte Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’yı makamında ziyaret etti. Serkan, AK Parti Kilis milletvekili aday adayı olmak için belediye meclisi üyeliğinden istifa dilekçesini Belediye Başkanı Hasan Kara’ya sundu.

Sevcan Serkan, yaptığı açıklamada, 2014 yerel seçimlerinden sonda Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile beraber Belediye Meclis üyesi ve Meclis 1 Başkan vekili olarak siyasette aktif göreve başladığını belirterek, “Aslında 2004 yerel seçimleri ve 2007-2011 genel seçimler olmak üzere aday adaylığı süreçleri yaşadık. Tabi ki siyaset uzun soluklu bir iş milletimizin gönlünde ve görev manasında 10 yıllık bir çalışma sonrası bu noktada olduk. 2015 genel seçimlerinde Kilis’te bir ilk belediye meclis başkan vekili olduğum gibi milletvekili olmak üzere meclis üyeliği görevinden istifa ediyorum. Çalıştığımız yaklaşık bir yıl boyunca beni bu noktada görmek isteyen başkanımız Hasan Kara’ya ve tüm meclis üyesi arkadaşlarıma, beraber çalıştığımız başkan yardımcılarımıza belediye müdürlerimize ve çalışanlarımıza çok teşekkür ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum.”
Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, aday tespitlerinin genel merkez tarafından yapılacağını ifade ederek, “Bu süreçte ben bütün aday adayı arkadaşlarıma eşit mesafede durmak zorundayım. Adaylarımız belirlendikten sonra ise onun etrafında kenetlenmek durumundayız. Bütün aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

Belediye Meclis üyesi Sevcan Serkan’nın istifasını sunmak için geldiğinde bazı belediye meclis üyeleri de kendisini yalnız bırakmadıkları gözlendi.
Kaynak: İHA