Balıkesir'de 'Renklerin Diyarı Hindistan' Sergisi Açıldı

Fotoğraf Sanatçısı Feyyaz Çetinel'in "Renklerin Diyarı Hindistan" adını taşıyan fotoğraf sergisi, Balıkesir Ulusal Sanat Müzesi'nde açıldı.

Balıkesir Sanat Fotoğrafçıları Derneği (BASAF) Başkanı Bahar Özmen, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Renklerin Diyarı Hindistan" sergisinin, sanatçının Balıkesir'de açtığı ikinci sergi olduğunu söyledi.

Çetinel'e teşekkür belgesi takdim eden Özmen, derneğin çalışmaları hakkında da kısa bilgiler verdi.
Fotoğraf sanatçısı Feyyaz Çetinel de Hindistan ziyaretini hiçbir tura bağlı olmadan kendisinin gerçekleştirdiğini belirtti.

14 günlük ziyaretinde karşılaştığı manzaraları fotoğrafladığını ifade eden Çetinel, şöyle konuştu:
"1 milyar 200 milyon insanın yaşadığı Hindistan'da 200 milyon kadar Müslüman var. Dinler arasında herhangi bir çatışma yok. Ancak ülkenin iç kısımlarında bazı köylerde Hindu-Müslüman çatışması bazen olabiliyor. Hindistan festivaller ülkesi, renklerin ülkesi. Fakirlik en uç noktada. Öyle ki halkın neredeyse yüzde sekseni fakir. Ancak eğlenceden de geri kalmıyorlar. Her ay en az bir festivalleri var. Holy Festivali, batıda renk veya boya festivali olarak biliniyor, en ünlü festivallerinden biri. Bizdeki Nevruz gibi baharın gelişi kutlanıyor. Ancak bu festivalde birbirlerini toz veya sulu boyalarla boyama var. Tüm ülkede kutlamalar yapılırken bu festivalin zirve yaptığı yer 'Mathura' denilen küçük bir şehri. İki gün süren Holy de boyanmada sınır yok. Fotoğraf çekmenin en zor olduğu bu yerde kendinizi korumanız bile çok zor."
7 Mart'a kadar açık kalacak olan sergide sanatçının 33 eseri yeralıyor.
Kaynak: AA