Bayraklı'da Çok Sesli Koro Seçmeleri Yapıldı

Bayraklı Belediyesi çok sesli koro seçmeleri tamamlandı. Osmangazi hizmet binasındaki toplantı salonunda gerçekleştirilen seçmelere çok sayıda vatandaş katıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Müziğe gönül verenleri buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bayraklı'da Çok Sesli Koro Seçmeleri Yapıldı
Müzik tutkunlarını bir araya getiren Bayraklı Belediyesi, bünyesinde ilk kez çok sesli koro kurdu. Çok sesli koroda yer almak için Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne başvuruda bulunanlar Bayraklı Belediyesi Osmangazi hizmet binası toplantı salonunda bir araya geldi. Seçmelere katılanlar Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Görevlisi Seher Erkan’ın başkanlığındaki seçici kurul önünde yeteneklerini seslendirdi.

HEYECANLARI SESLERİNE YAKINDI

Seçmelere gelen yüzlerce kişinin heyecanı kimi zaman yüzüne kimi zaman sesine yansıdı. En iyi okuduklarını düşündüklerini şarkıları seslendiren adayların performansı beğeni topladı.

“MÜZİĞE GÖNÜL VERENLERİ BULUŞTURUYORUZ”

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Türk Sanat, Türk Halk Müziği ve çocuk korolarının iyi işler çıkardığını belirterek, “Müziğe gönül verenleri buluşturuyoruz. Mevcut korolarımız performansları ile göz dolduruyor. Şimdi de çok sesli kora kurduk. Seçmeler tamamlandı. Arkadaşlarımız kısa süre içerisinde çalışmalarına başlayacak. Müziğin birleştirici özelliğinden yararlanıyoruz. Farklı kültürlerden gelen insanlar bir araya gelip şarkılarını seslendirecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA