Bozüyük'te Yılın Son Meclis Toplantısı Yapıldı

Bilecik’in Bozüyük İlçe Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı, Başkan Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 8 gündem maddesi ile yapılan toplantıda CHP ve MHP gruplarınca meclis gündemine ek önergeler verildi. Önergelerde yer alan sorular Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından cevaplandırıldı.

Bozüyük'te Yılın Son Meclis Toplantısı Yapıldı
İlk gündem maddesinde 2016 Yılı Belediye Meclisinin aylık tatilinin, toplantı gün ve saatinin belirlenmesi konusunun görüşülmesi yapıldı. Toplantının her zaman olduğu gibi her ayın ilk Pazartesi günü saat 14.00’de yapılmasına, meclisin Temmuz ayında tatil olmasına karar verildi.

5393 Sayılı Kanunun 18 ve 49.’uncu maddeleri ve belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmeliğin 11.’inci maddesine göre boş memur kadro unvan değişikliği, 13.maddesine göre Boş İşçi Kadro Unvan değişikliği konularının görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 3194 sayılı İmar Kanunun 8. maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden Kasımpaşa Mahallesi 277 Ada ile 398 Adalarda imar planı değişikliği talebinin görüşülerek imar komisyonuna sevk edildi. 3 Ağustos 2015 Tarih ve 117 sayılı Bozüyük Belediye Meclis Kararıyla Yeni Mahalle Cami Caddesinde uygulanmakta olan çift taraflı park yasağıyla ilgili olarak; 25 Aralık 2015 tarihinde Belediyeye yapılan müracaatla yasağın kaldırılması talebinin görüşülmesi yapıldı. Bu konuda yapılan görüşmeler sonrasında her meclis grubundan bir kişinin katılımıyla konunun daha detaylı görüşülerek doğru karar verilebilmesi için alt komisyon oluşturuldu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 4 Kasım 2015 tarih ve 29522 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Karayolu yolcu taşımacılığında kullanılan terminallere ilişkin tavan ücret tarifeleri hakkında yapılan değişiklik nedeniyle, terminal tavan ücret tarifesinin belirtilen oranlar neticesinde belirlenmesi konusu görüşülerek plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. Tarihi kentler Birliğine üye olunması konusu görüşülerek 1 asil, 1 yedek üye seçimi yapıldı. Müzeden sorumlu meclis üyesi Veysel Kılıç tarafından bu konuda meclis üyeleri bilgilendirildi. Ayrıca bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine slayt gösterisi eşliğinde bilgiler verildi.

Tarihi Kentler Birliğine asil üye olarak Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, yedek üye olarak Veysel Kılıç oy birliği ile seçildi.

3 Ağustos 2015 Tarih ve 112 sayılı Bozüyük Belediyesi Meclis Kararına istinaden, Bozüyük Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletmesi adı altında bütçe içi işletme kurulması için İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvuru sonucu, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün oluru ile belediye mülkiyetinde ve kullanımında bulunan Halk Ekmek Fırını, Lokanta, Çay Bahçesi, Kafeterya, Mesire alanı, Soğuk Hava deposu, Büfe, Düğün ve Nikah Salonu, Sosyal ve Kültürel amaçlı kullanılan salonlar, Otogar, Otopark, Akaryakıt İstasyonu, Havuz ve Spor tesislerinin işletilmesi için bütçe içi işletme kurulması talebi İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nce uygun görülmüş olup, Bozüyük Vergi Dairesi Müdürlüğünde faaliyette bulunan Bozüyük Belediyesi Ekmek Fırını unvanının Bozüyük Belediyesi İstibadi ve Sosyal Tesisler İşletmesi olarak değiştirilmesine ve faaliyet alanının; belediyenin mülkiyetinde veya kullanımında bulunan Halk Ekmek Fırını, Lokanta, Çay Bahçesi, Kafeterya, Mesire Alanı, Soğuk Hava deposu, Büfe, Düğün ve Nikah Salonu, Sosyal ve Kültürel amaçlı kullanılan salonlar, Otogar, Otopark, Akaryakıt İstasyonu, Havuz ve Spor tesislerinin işletilmesi ve faaliyetlerde bulunulması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Ardından Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konuların görüşmesi yapıldı. Komisyonun ek süre talebi oy birliği ile kabul edildi. Devamında MHP ve CHP grubunun verdiği önergeler Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından cevaplandırıldı.
Kaynak: İHA