4. Nazilli Uluslararası Dama Turnuvasında Şampiyonlar Belirlendi

Nazilli 4. Uluslararası Dama Turnuvası sona erdi. Ahmet Şensan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 4. Uluslar arası Dama Turnuvası’na Batman İzmir, İstanbul, Aydın, Bursa, Balıkesir, Manisa, Diyarbakır Siirt ve Türkiye’nin her İli ile Azerbaycan’dan gelen toplamda 140 Dama sporcusu katıldı.

4. Nazilli Uluslararası Dama Turnuvasında Şampiyonlar Belirlendi
Turnuvanın sonunda dereceye giren damacılara toplamda 10 bin liralık ödül dağıtılırken Türk Damasının ülkemizde ve dünyada gelişimine ve tanıtımına katkı sağlaması ve 4.’sü yapılan dama turnuvasına sağladıkları katkı ve desteklerden dolayı Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir’e Türkiye Dama Federasyonu Başkanı Ali Kadir Benzer tarafından plaket takdim edildi.

Nazilli’de ki 4. Uluslar arası Dama Turnuvası’nda şampiyonluk yarışı iki gün sürdü.10 raunt oynanan 4 Uluslar arası Türk Daması şampiyonası erkeklerde birinciliği Cengiz Ordul, ikinciliği Ozan Çakmak, üçüncülüğü ise Avni Karanfil aldı. 9 raunt oynan Genç Erkeklerde birinciliği Halil İbrahim Yıldırım, ikinciliği Halil İbrahim üçüncülüğü ise Atakan Burak Akkahve alırken 8 raunt oynanan Genç Bayanlarda birinci Simay Naz Tütüncü, ikinci Ebrar Tütüncü, üçüncü Elif Çağıl Aslan oldu.

Genç Erkekler 10x10 oyunlarının finalinde birinci Atakan Burak Akkahve ikinci Mert Kaynar ve üçüncü Alp Mert Ekşi olurken 6 rauntluk Genç Bayanlar 10x10 finalinde birinciliği Simay Naz Tütüncü, ikinciliği Ebrar Tütüncü ve üçüncülüğü ise Tuna Lal aldı.

2 gün süren Dama Turnuvasında sporun tüm dallarında mücadele eden ve başarılı olan sporculara destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "İlçemizde yapılan ve yapılmak istenen sportif, kültürel ve sosyal tüm etkinliklerin takipçisi ve destekçisi olmaya devam edeceğiz. Hele böyle geçlerimizin ve çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutacak ve boşa geçen zamanlarını en iyi ve faydalı şekilde değerlendirecek faaliyetlerin ve etkinliklerin tam ortasındayız. 2 gün boyunca turnuvalarda centilmence mücadele eden tüm sporcularımıza, Türkiye Dama Federasyonu Başkanı Ali Kadir Benzer ve tüm hakem heyetine katılımlarından dolayı tekrar teşekkür ederek hepsini tebrik ediyorum. Bu tür faaliyetlere desteğimiz süreceğini tekrar hatırlatarak 2016 yılında yapacağımız dama turnuvasında daha fazla ülkenin katılımı ve daha çok Dama Sporcusunun katılımını bekliyorum " dedi.

Turnuva sonunda dereceye giren damacılar ödüllerini madalyalarını ve kupalarını Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya ile Türkiye Dama Federasyonu Başkanı Ali Kadir Benzer’in elinden alarak centilmence yapılan karşılaşmalar için birbirlerine teşekkür ederek bir daha ki turnuvada görüşmek üzere hatıra fotoğrafı çekildiler.
Kaynak: İHA