Siirt'te Yerel Gazeteler Denetlendi

Siirt’te günlük ve haftalık olarak yayınlanan gazeteler, Siirt Valiliği tarafından oluşturulan basın kontrol kurulu üyeleri tarafından denetlendi.

Siirt'te Yerel Gazeteler Denetlendi
İl kontrol Kurulu Başkanı Siirt Valiliği Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlü Şükrü Uras, kontrol kurulu üyesi İl Defterdarlık Uzmanı Adnan Kavurt ve gazeteci üye Mehmet Niyazi Deniz, Siirt’te günlük olarak yayınlanan Siirt ve Sonsöz, Kurtalan ve Baykan’da haftalık olarak yayınlanan diğer gazeteleri denetledi. İl Basın Kontrol Kurulu üyeleri, yaptıkları incelemeler sonucunda yerel gazetelerin yayın periyodu hakkında rapor düzenledi.

Raporda gazete içeriği, haber, ilan, kategori, dizgi-baskı, personel, gazete arşivi, tutulması zorunlu defterler, fikir işçilerinin SSK primleri ve özlük hakları gibi konuların yanı sıra gazetelerin eksiklikleri ve çalışan gazetecilerin sorunları ile sosyal güvencelerine ilişkin bilgiler yer aldı. Bu kapsamda yerel gazeteleri yerinde inceleyen denetleme kurulu üyeleri, çalışmalarını bir rapor haline getirdi.

İl Basın Kontrol Kurulu Başkanı ve Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Uras, yasalar çerçevesinde yayın hayatına devam eden İl Merkezi ve ilçelerimizdeki gazetelere yapılan denetimlerde herhangi olumsuz bir durum ile rastlanılmadığını, denetimlerdeki asıl amacın eksikliklerin tespit edilmesi ve yönetmenliklerle ilgili yeni bilgileri gazetecilere aktarmak olduğunu ifade etti.

Bu kapsamda yerel gazeteleri yerinde inceleyen denetleme kurulu üyeleri, çalışmalarını bir rapor haline getirdi. İl Kontrol Kurulu Başkanı Uras, denetleme kurulunun önümüzdeki günlerde denetleme sonuçlarının yazılı olarak Valilik Makamınca, Kaymakamlık ve gazetelere tebliği edileceğini aktardı.
Kaynak: İHA