Levent Üzümcü Rus radyosunda Erdoğan'ı eleştirdi

Muhalifliğini iktidar düşmanlığına dönüştüren ve 1 Kasım seçim sonuçları üzerinden AK Parti'ye oy verenleri aşağılayan oyuncu Levent Üzümcü, uçak düşürme olayından sonra büyük bir kriz yaşadığımız Rusya'nın Sesi Radyosu'na konuşup Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Rusya'nın hedef aldığı Türkiye aleyhinde konuşan Üzümcü, Erdoğan için “Beyefendi kızmasın düşüncesi üzerinden ülke yönetiliyor” dedi.

Levent Üzümcü Rus radyosunda Erdoğan'ı eleştirdi
Levent Üzümcü Rus radyosunda Erdoğan'ı eleştirdi
Tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü Türkiye'yi büyük kriz yaşadığımız Ruslara şikayet etti. Türkçe yayın yapan Rusya'nın Sesi Radyosu RSFM'e konuşan Üzümcü, Antalya Tiyatro Festivali için Antalya Kültür Merkezi'nde yapılan salon rezervasyonlarının iptal edilmesi üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

YAŞADIĞI ÜLKEYE KİN VE NEFRET SAVAŞI AÇTI

Ünlü oyuncu Levent Üzümcü, şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla büyük tepki çekti.1 Kasım seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte AK Parti'nin %49,5 oranında oy almasına içerleyen ve bunu kelimelere döken Üzümcü adeta nefret kustu.Seçmenlere 'küfürbaz' yaftasını yapıştıran Levent Üzümcü, Türkiye'yi de cehenneme benzetti. 'Küfürbaz güruh ülkeyi esir aldı' diyen Levent Üzümcü, adeta yaşadığı ve vatandaşı olduğu ülkeye kin ve nefret savaşı açtı. Vatandaşın da büyük tepkisine maruz kalan bu paylaşımların altında sosyal medya kullanıcıları çok sayıda yorumda bulundu. Ünlü oyuncuyu kınayan ve halkı bölmekle suçlayan takipçilerinin çoğu, bu paylaşımlardan sonra Üzümcü'yü takip etmekten vazgeçtiklerini belirttiler.

Uçak düşürme olayından sonra büyük bir kriz yaşadığımız Rusya'nın Türkiye'deki propagandasını yapan Sputnik'te yer alan habere göre Üzümcü şunları söyledi: 'Yaşananlar siyasi ve psikolojik saadet zincirinin bir parçası. Herkes bu parçada yer edinmiş, başka adım atmıyor' dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin eleştiren Üzümcü sözlerini Erdoğan ve AK Parti iktidarına getirerek, “Herkes bu saadet zincirinin içinde kendine yer edinmiş durumda. Halk adına seçilmiş belediye başkanının da ne yapacağı belli. Aman beyefendi kızmadın düşüncesi üzerinden ülke yönetiliyor. Bir araya geldikleri için demokrasi adı altında demokrasiyi yok sayıyorlar. Eleştirdiğiniz anda vatan haini oluyorsunuz. Aslında burada kimlerin siyaset yaptığı bir kez daha gün yüzüne çıkıyor. Ben herhangi bir siyasi partinin üyesi değilim. Çocuklarıma nasıl bir Türkiye bırakmak istiyorsam onu söylüyorum' dedi.

Levent Üzümcü Rus radyosunda Erdoğan'ı eleştirdiLevent Üzümcü yine nefret kustu!